Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Boris Johnson zegt dat het “verschrikkelijk” is en de Franse politieke klasse protesteerde tegen deze “barbaarse” daad

“barbaars”En de “Verachtelijk”En de “Ondraaglijk”. Dit zijn de woorden van de Franse politieke klasse om de agressie van de Britse schrijver Salman Rushdie op vrijdag 12 augustus in de staat New York te rehabiliteren. auteur Satanische Verzen Hij is al meer dan dertig jaar het doelwit van een fatwa van de Iraanse ayatollah Ruhollah Khomeini.

De Britse premier Boris Johnson zei op Twitter: “Het verbaasde ons dat Sir Salman Rushdie werd neergestoken bij de uitoefening van een recht dat we nooit zouden moeten ophouden te verdedigen”verwijzend naar de vrijheid van meningsuiting.

Aan Franse kant reageerde ook Emmanuel Macron eind vrijdagavond. “Al 33 jaar lang staat Salman Rushdie symbool voor vrijheid en de strijd tegen obscurantisme.”De president schreef op Twitter. “Haat en barbaarsheid hebben hem zojuist getroffen, een lafaard. Zijn strijd is wereldwijd. Vandaag, meer dan ooit, staan ​​we aan zijn kant.”

Binnen de regering hekelde de minister van Cultuur, Rima Abdel-Malik, op Twitter a “een barbaarse daad” geprezen door 33 jaar moed. De minister van Nationaal Onderwijs, Bab Ndiaye, prees de schrijver “Een symbool van vrijheid en eruditie, dat niet zal worden tegengehouden door islamitisch obscurantisme”.

De voorzitter van de Nationale Assemblee, Yael Brown Bivey, beschreef een: “betrokken denker”En de “Het slachtoffer van vandaag is een even laffe als verachtelijke aanval.”. De leider van Ennahda heeft afgevaardigden in de vergadering, Schouwer Bergé, Salman Rushdie Uitdrukking van vrijheid.

“Het is een symbool van verzet tegen de islamitische tirannie die is aangevallen”De voorzitter van de Nationale Assemblee, Jordan Bardella, reageerde op zijn beurt. “Deze aanval bewijst dat de islamisten nooit zullen ontwapenen.”Burgemeester Louis Elliott van Perpignan, een kandidaat voor het presidentschap van de National Rally, voegde toe.

READ  Belangrijkste doelgroepen: tv-film France 3 is de grote hit, maar "La fine Équipe" op France 2 is vergelijkbaar met TF1 - "Bull" op M6 is erg zwak, minder dan een miljoen, verslagen door France 5

“Het lijdt geen twijfel dat de religieuze fanatici die fatwa’s tegen hem hebben uitgevaardigd hiervoor verantwoordelijk zijn.”Insoumis Alexis Corbière, plaatsvervanger, heeft de reputatie aangetast. ‘Ze werden neergestoken door de haat van islamisten’, bekritiseerde communistische leider Fabian Roussel. Boris Valo, leider van de socialistische afgevaardigden, veroordeelde de aanval “ernstig en ondraaglijk” Terwijl het hoofd van de milieugroepering in de vereniging, Julien Bayo, kritiek had op A Een walgelijke fatwa.

Over de voormalige rechtse presidentskandidaat Valerie Pecres Salman Rushdie Belichaamt vrijheid van meningsuiting tegenover islamitisch totalitarisme. Dit werd geschat door de interim-republikeinse president Annie Jennard “Onze democratieën moeten zonder zwakte vechten tegen een vijand die op de lange termijn speelt om onze vrijheid in te perken.”.