Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Boeing-president Dave Calhoun erkent de “ernst” van de situatie

Boeing-president Dave Calhoun erkent de “ernst” van de situatie

Voor een onderzoekscommissie van de Amerikaanse Senaat die zich bezighield met de kwaliteit van de productie van zijn groep, erkende Boeing-president Dave Calhoun dinsdag de ernst van de situatie. Hij benadrukte echter dat de vliegtuigfabrikant al vooruitgang heeft geboekt.

Tijdens zijn openingstoespraak stond Dave Calhoun op om de dierbaren van de slachtoffers van de Boeing-crashes van 2018 en 2019 te confronteren, waarbij hij zich bij hen verontschuldigde “namens alle Boeing-werknemers over de hele wereld, vroeger en nu, voor (hun) verliezen.”

Focus op veiligheid

Hij vervolgde: “Mijn excuses voor het verdriet dat we hebben veroorzaakt, en ik wil dat je weet dat we, ter nagedachtenis aan hen, volledig gemobiliseerd zijn om te werken en ons te concentreren op de veiligheid zolang als nodig is.” “Nogmaals, het spijt me”, voegde de leider eraan toe voordat hij zijn plaats voor de senatoren weer innam.

In hun bijzijn erkende Dave Calhoun dat de cultuur van het bedrijf verre van perfect is. “Maar we zetten stappen en boeken vooruitgang”, zei hij, naast Howard McKenzie, hoofdingenieur van Boeing.

“Wij begrijpen de zwaartekracht”

Hij verzekerde de Senaatscommissie: “We begrijpen de ernst, en we zijn vastbesloten om vooruitgang te boeken met volledige transparantie en verantwoordelijkheid, terwijl we de investeringen in werknemers verhogen.” Maar ze was niet aardig tegen hem.

De democratische senator Richard Blumenthal, voorzitter van deze commissie, hekelde: “Het is een cultuur die winst blijft prioriteren, grenzen verlegt en zijn werknemers negeert”, aangezien de beloften van “Boeing” niets anders zijn dan “lege hulzen.” Vervolgens bekritiseerde hij de CEO van Boeing omdat hij ‘zijn veiligheidscultuur had uitgehold’ om ‘voor zijn aandeelhouders te zorgen’.

READ  Een beweging in Ile-de-France verwachtte maandag een oproep tot een nationale staking op 1 juli

Frequente problemen

Dave Calhoun, directeur sinds 2009, werd begin 2020 benoemd tot CEO van Boeing. Zijn missie was om de situatie te keren na twee vliegtuigcrashes in 2018 en 2019. Maar de mislukkingen van de groep zorgden ervoor dat hij eind 2024 met pensioen ging. Vervolgens werden er talloze audits uitgevoerd en werden bij onderzoeken talloze problemen met “niet-naleving” en tekortkomingen aan het licht gebracht, vooral op het gebied van de kwaliteitscontrole.

Na deze twee incidenten stemde Boeing ermee in om 2,5 miljard dollar te betalen en beloofde het zijn nalevingsprogramma te versterken. Sinds de Amerikaanse minister van Justitie voldoet Boeing vanwege deze ongevallen op 7 januari 2021 niet aan zijn verplichtingen bij de administratieve staf van de DPA. Boeing loopt nu het risico van strafrechtelijke vervolging, ook al heeft de vliegtuigbouwer de bevindingen van het ministerie officieel in twijfel getrokken. De beslissing valt vóór 7 juli.