Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Bo Lopez was verbaasd over de “onvergelijkbare” sfeer in het Vélodrome

In een interview met RMC Sport keerde Pau Lopez terug naar zijn start in OM en zijn ontdekking van de Velodrome. De Spaanse doelman geeft toe dat hij in elke thuiswedstrijd de sfeer van Marseille bewondert.

Hij was betrokken bij Espanyol, Tottenham, Betis en Roma, maar naar eigen zeggen had hij nog nooit zo’n enthousiasme gekend. Ontdek de Pau Lopez Ligue 1 van dit seizoen en de sfeer van het Stade Vélodrome, die de Italiaanse club sinds afgelopen zomer verhuurt aan OM. Een sfeer die landgenoot Alvaro Gonzalez prees voordat hij tekende, maar de Spaanse doelman (26) had het niet zo warm, zo legde hij uit in een interview met RMC Sport.

“Het is een sfeer die je nergens anders ziet, in de grote Europese competities, merkt de doelman op. Er is een beetje van die passie in Sevilla, bij Betis en Sevilla FC. Maar deze twee landingsbanen, deze twee hoeken achter elke doel, met zoveel mensen, zoveel Madness, veel entertainment… Ik zou je niet kunnen vertellen of er een stadion in Europa dicht bij de Vélodrome was. In de toernooien die ik ken, is het onvergelijkbaar.”

‘Er is geen plek als deze waar we voetbal zo beleven’

Als de eerste wedstrijden van Pau Lopez, die begin september van start gingen in plaats van Steve Mandanda, en die bijna sindsdien zijn doorgegaan, wat vragen opriepen, stelde de Catalaan snel zijn niveau gerust. Ook wil hij een bericht sturen naar zijn aanhangers.

“Ik heb de indruk dat ze me respecteren en verwelkomen, dat verheugt me. Ik kan de fans alleen maar bedanken voor het accepteren van het idee dat ik voor hun club speel. Elke wedstrijd die ik voor OM speel, zie ik het als iets ongelooflijks, vooral de feit dat ik van het Vélodrome geniet. Hier spelen is een kans die slechts een aantal spelers zullen kunnen krijgen. Weinig spelers kunnen ervan genieten in hun carrière. Het brengt herinneringen met zich mee die me voor altijd bijblijven. De dag dat je het Vélodrome verlaat, zul je onvermijdelijk missen Die sfeer. Zoals ik al zei, er is geen vergelijkbare plek waar we voetbal zo veel ervaren. Dus ze blijven het team steunen. Zoals ze doen, en ik hoop dat we ze het geluk brengen dat ze verdienen aan het einde van het seizoen.”

READ  Euro 2020 - scorers en kaarten klassement