Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

BlueWalker 3, die superheldere satelliet die astronomen gek maakt

BlueWalker 3, die superheldere satelliet die astronomen gek maakt

Ruimte – Deze satelliet verduistert de sterren. De BlueWalker 3-satelliet, gelanceerd in september 2022 om 5G-technologie te testen, is zo helder dat astronomen de hemel niet goed kunnen waarnemen. Zoals je in de video hierboven kunt zien, Ze bestaan ​​uit reflecterende antennes en werken in een lage baan, waardoor ze veel zonlicht reflecteren.

Volgens het wetenschappelijke tijdschrift natuurHet is helderder dan 99% van de sterren die vanaf de aarde zichtbaar zijn. Omstandigheden die betekenen dat als deze het pad van de telescoop zou kruisen, deze 64 vierkante meter grote satelliet onuitwisbare sporen van licht zou achterlaten. Dus als observatoria hun uiterste best doen om dit type satelliet in hun zoeker te vermijden, kan dit vermijden hun waarnemingen vertragen of zelfs de herstelde gegevens vervormen. Daarnaast zenden satellieten ook radiogolven uit die interferentie veroorzaken en daarmee de werking van radiotelescopen beïnvloeden.

BlueWalker is niet de enige satelliet die astronomen gek maakt: SpaceX heeft de afgelopen jaren meer dan 5.000 satellieten gelanceerd, en dat aantal zal alleen maar groeien. In het licht van deze toename pleiten wetenschappers voor twee dingen: satellieten die ontworpen zijn om minder reflecterend te zijn, en een luchtvaartkaart die het mogelijk zou maken om turbulentie in realtime te voorspellen. De fabrikant van BlueWalker 3, AST Space Mobile, die van plan is een hele constellatie van soortgelijke satellieten de ruimte in te sturen, heeft ook beloofd in de toekomst antireflecterende materialen te zullen gebruiken.

READ  Een uitzonderlijke ontdekking van een zandsculptuur van 130 duizend jaar oud

Zie ook op HuffPost :