Blues domineren Australië in Vancouver, eerste poging voor Antoine Dupont

In de eerste start van Antoine Dupont voor het Franse rugby sevens-team versloegen de Blues zaterdagavond Australië (31-5) tijdens de derde en laatste groepswedstrijd van dit toernooi in Vancouver. De mannen van Jerome Daret behaalden hun derde overwinning in hetzelfde aantal wedstrijden, na hun overwinning gisteravond op de Verenigde Staten (24-12) en Samoa (40-7), voordat ze van zaterdagavond tot en met zaterdag in de kwartfinales tegen Ierland speelden. Donderdag. Zondag (04:28 uur).

Drie op drie voor de Blues

The Blues hebben zich na deze eerste overwinningen al gekwalificeerd en daarom wisselde Darrett van ploeg voor deze derde en laatste groepswedstrijd, waardoor Dupont, die in de eerste twee wedstrijden slechts drie minuten speelde, de kans kreeg om meer te laten zien. Deze kans liet hij niet onbenut: eerst activeerde hij de verdediging door de bal terug op de grond te krijgen (zijn tweede), voordat hij zijn vleugelspeler Aaron Grandedier Nkanang vond met een slimme springpass voor de eerste blauwe poging. In zijn baan wist de buitenspeler Rayyan Al-Rabbaj binnen te vinden en zo de leiding te nemen (7-0, 5). In de laatste minuut voor rust zorgde een nieuwe mooie actie tussen Dupont en William Irajoha voor het gat dat Grandidire Nkanang in de test stuurde (12-0, 7).

Terugkerend van de pauze had de FIFA Wereldspeler van het Jaar 2021 opnieuw een feest om om 7 uur zijn eerste poging voor het Franse team te wagen en de voorsprong iets uit te breiden (17-0, 8). Dupont sloot zijn optreden vandaag af door mee te doen aan een tegenaanval, na twee minuten in zijn 22e. De Fransen scoorden vervolgens een vierde poging over 100 meter, afgerond door Esteban Capela. Jordan Sivo verhoogde de score voordat de sirene klonk (31-5, 15), terwijl Henry Palmer ondertussen de eer redde aan Australische zijde.

READ  Veteraan Bowling Kampioen Pepita Jack komt uit Orleans!