Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Bevrijding redden in 2014 centraal in gerechtelijk onderzoek

in 2014, Laat los Op de rand van de afgrond. Een paar dagen voordat het faillissement werd aangevraagd, overleefde de krant dankzij Bruno Ledoux, de verhuurder en toen aandeelhouder van de krant, die de financiële redding die hij had ontworpen, had bedacht. Acht jaar later staat deze aflevering centraal in een onderzoek door de National Financial Prosecutor’s Office (PNF) naar verzwaarde belastingontduiking, witwassen van deze misdaad en misbruik van bedrijfsmiddelen, dat in 2016 werd geopend na een verwijzing naar de Franse belastingdienst , volgens informatie bevestigd door de PNF in globalisme.

Dit grootschalige vooronderzoek, dat is toevertrouwd aan het Centraal Bureau voor de Bestrijding van Corruptie, Financiële en Fiscale Misdrijven (OCLCIFF), omvat de verkoop van Laat los en vastgoedactiviteiten rond het historische hoofdkwartier van de krant rue Béranger op 3e Parijse wijk.

Twee mannen en hun talloze bedrijven staan ​​centraal in de onderzoeken. Aan de andere kant, Bruno Ledoux, een zakenman die zijn fortuin verdiende in onroerend goed, die de hoofdstad binnenkwam Laat los In 2011 leidde hij kort de krant in 2014 voordat hij zijn aandelen in januari 2019 verkocht aan Altice Communications Group, eigendom van miljardair Patrick Drahy. Aan de andere kant zijn zakenpartner, François Molias.

Lees ook: Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Bruno Ledoux, de waanzinnig aardige baas van Liberation

Detecteer complexe samenstellingen

Het PNF-onderzoek is specifiek op hen gericht en heeft tot doel licht te werpen op de belastingsituatie van de heer Leducs en zijn vele bedrijven, waarvan sommige zich in belastingparadijzen of absorberende belastingstaten bevinden. De tweede, François Molias, was ook het onderwerp van een klacht van de Franse belastingdienst, die bij de eerste procedure was gevoegd. In februari 2022 werden de onderzoeken versneld toen een reeks huiszoekingen werd uitgevoerd in Frankrijk en Luxemburg. Ze richtten zich op de huizen van M. Moulias en Ledoux, evenals bedrijven waarin zij belangen hebben.

READ  EDF en GE in gesprek om kernwapen van de Amerikaanse groep over te nemen

Het eigen vermogen heeft betrekking op zes operaties, waaronder met name de aankoop, vervreemding en overdracht van inbreng in het kapitaal van deze vennootschappen. Onder hen zijn de financiële operaties rond het voormalige hoofdkantoor van Laat losdie verschillende keren van eigenaar is veranderd sinds de overname door Bruno Ledoux in 2001. Aanvankelijk eigendom van een groep offshore-bedrijven die geregistreerd zijn in belastingparadijzen die gelieerd zijn aan de heer Ledoux – waaronder Lupa S.A. in Luxemburg, dat het doelwit was van de Franse justitie als onderdeel van het vooronderzoek – was nadat It het gebouw had verplaatst naar Civic Real Estate Corporation (SCI) aan de rue Béranger 11 – eigendom van Patrick Drahi en Bruno Ledoux – in het hart van het PNF-onderzoek, voordat het uiteindelijk werd gekocht door de vastgoedbelegging fonds Mark voor bijna 80 miljoen euro, in de zomer van 2022. .

Je hebt nog 66,46% van dit artikel om te lezen. Het volgende is alleen voor abonnees.