Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Berlijn roept de Europese Unie op om de mogelijkheid voor lidstaten om gebruik te maken van het veto

Op maandag 7 juni riep de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas de Europese Unie op om de mogelijkheid om elk van haar lidstaten een veto uit te spreken te verwijderen, zodat Europa niet terugkeert “contract ostagein zijn vermogen om te werken.

«We kunnen ons niet langer laten gijzelen door degenen die hun veto uitspreken over het Europees buitenlands beleid. Degenen die dat wel doen, spelen op de lange termijn tot op zekere hoogte met de samenhang van Europa. Dus ik zeg het eerlijk: het veto moet verdwijnen, ook al betekent dit dat er over ons kan worden gestemdDat legde hij uit tijdens een persconferentie in Berlijn.

Volgens de EU-regels is voor sommige besluiten, met name over belastingzaken of buitenlands beleid, eenparigheid van stemmen van de lidstaten vereist. Uit dit systeem ontstaat de mogelijkheid dat een land zijn veto zou kunnen gebruiken om Europese standpunten te dwarsbomen, te vertragen of te verzachten. “Omdat we interne solidariteit en externe soevereiniteit altijd als twee kanten van dezelfde medaille hebben beschouwd, moeten we nu, na interne crises, verdere vooruitgang boeken in het vermogen van Europa om in politieke aangelegenheden op te treden.Heiko Maas pleitte.

Zo heeft Hongarije de afgelopen maanden regelmatig zijn veto gebruikt om kritische uitspraken over China tegen te houden. Meer recentelijk weigerde Boedapest ook een verklaring te steunen waarin werd opgeroepen tot een staakt-het-vuren tussen Israël en de Palestijnen. Polen en Hongarije, bij Brussel regelmatig bekend om hun hervormingen die ervan worden beschuldigd de democratische waarden te ondermijnen, verzetten zich in november tegen de goedkeuring van de meerjarenbegroting van de Europese Unie en een Europees herstelplan om de lidstaten te helpen de pandemie het hoofd te bieden.

READ  Kan Donald Trump worden "herbelegd" als president in plaats van Joe Biden, zoals hij suggereerde?

Volgens de Duitse minister zou een terugkeer naar het meerderheidsbeginsel tijdens de stemming tussen lidstaten de dreiging van “Europa met twee snelheden».


Hongarije en Polen verwerpen categorisch het herstelplan van de Europese Unie en beschouwen het als “onaanvaardbaar”