Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Benin tekent 3 financiële deals ter waarde van 180 miljoen euro – La Nouvelle Tribune

President van de Republiek Patrice Talon uitgevoerd 04 en 05 oktober 2022, een werkbezoek aan Nederland. Benin nr. 1, die op 4 oktober Parijs verliet, bereikte Nederland per trein. Hij stapte uit op Rotterdam Centraal Station. Patrice Talon en leden van zijn delegatie hadden een diner met de minister-president van Nederland MARK RUTTE Mvr Liesje Schreinemachermeneer Joost OORTHUIZENInvest International is de werkgever en Kitty van der Heyden, Directeur Internationale Samenwerking. Tijdens zijn verblijf in Nederland was Patrice Talon bij de CEO Investeer in internationaal Joost OorthuizenEen werksessie gemarkeerd door ondertekening van 03 financiële overeenkomsten voor een totaalbedrag van Rs 180 miljoen euro. Deze overeenkomsten zijn ondertekend tussen de Nederlandse kant en de minister van Economie en Financiën Romuald Vadagni.

Andere vergaderingen en bezoeken op de agenda van de voorzitter

Op de agenda van het staatshoofd stond ook het bezoek van de koning der Nederlanden, Zijne Majesteit Willem-Alexander. Patrice Talon heeft ook een ontmoeting met de secretaris-generaal van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. Paul HUJTS Adjunct-directeur-generaal Internationale Samenwerking, Birgitta TajelaarDirecteur Duurzame Ontwikkeling en Klimaat, René van Hell en de Chief Administrative Officer van het Kadaster FRANK TIEROLFF. Er was ook een werksessie gepland tussen de Beninese delegatie en CBI-functionarissen. (Centrum voor exportbevordering uit ontwikkelingslanden) en deelname van de voorzitter aan een rondetafelgesprek met instanties en instellingen die verantwoordelijk zijn voor technisch en beroepsonderwijs en -opleiding (NUFFIC, SBB en CINOP).

Als de STC naar een technische school gaat, moet het staatshoofd voorkomen dat hij op Nederlandse bodem blijft. Benin heeft sinds 1972 een uitstekende bilaterale samenwerking met het Koninkrijk der Nederlanden, dat daar in 1994 een ambassade opende. Ons land is een van de vijftien (15) landen in de wereld waar de Nederlandse ontwikkelingshulp is geconcentreerd. Ondertussen heeft Nederland de samenwerking met Benin opgeschort na fraude in het Pluriennial Water and Sanitation Programme (PPEA 2), dat dateert van mei 2015. Het werd opnieuw opgericht op 8 september 2015.

READ  EU: Nederland presenteert eindelijk reddingsplan