Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ben jij het favoriete doelwit van muggen?  De wetenschap ontdekt waarom

Ben jij het favoriete doelwit van muggen? De wetenschap ontdekt waarom

Volgens een Amerikaanse studie gebruiken muggen “receptoren” om de geur van een bijzonder “welkome” menselijke huid te detecteren.

Heb je het gevoel dat je de favoriete prooi van muggen bent? De wetenschap heeft ontdekt dat het misschien geen toeval is. En ter herinnering: beten komen bijna altijd van vrouwtjesmuggen. Onderzoekers van Johns Hopkins Medicine (VS) beweren receptoren in muggen te hebben geïdentificeerd die zich op neuronen in hun antennes bevinden. Hierdoor zullen deze insecten hun vermogen om met name geuren te detecteren, kunnen verbeteren.welkomOp de menselijke huid Bovendien kunnen muggen met deze voelsprieten onderscheid maken tussen dieren en mensen.

Het begrijpen van de moleculaire biologie van de detectie van muggengeur is de sleutel tot het ontwikkelen van nieuwe manieren om beten en de kostbare ziekten die ze veroorzaken te voorkomen.De wereld blootleggen waarin Christopher Potter zich bevindt persbericht van de Universiteit. Voor voltooiing:Smaakreceptoren detecteren koolstofdioxide. Ionotrope receptoren werken samen met zuren en amines, verbindingen die in de menselijke huid voorkomen. Er wordt gedacht dat verschillende niveaus van bepaalde zuren op de menselijke huid een reden kunnen zijn waarom sommige mensen aantrekkelijker zijn voor muggen dan andere.“.

Voorkeur bloedgroepen en kleuren

In de afgelopen jaren hebben veel onderzoeken muggen geanalyseerd om meer summier vast te stellen waardoor sommige mensen worden gebeten. West Frankrijk. Terwijl sommige wetenschappers hebben vastgesteld dat hoe hoger de lichaamstemperatuur, hoe meer beten, hebben anderen ontdekt dat de uitstoot van koolstofdioxide door de mens ook deze insecten aantrekt.

Uit een ander onderzoek bleek al dat rood, oranje, zwart en hemelsblauw de kleuren zijn waar muggen het meest van houden. Ten slotte zouden degenen met bloedgroep O en A ook meer voorkeursdoelen zijn dan degenen met groep B.

READ  Wat is de prestatiecoëfficiënt (COP) van uw warmtepomp?