Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Belgisch Kampioenschap Cyclocross

Grote favoriet voor de 5e Nationale titel, Wout van Aert Ik vond de weg naar het Belgisch kampioenschap veldrijden.erg moeilijkAan het einde van een peiling gehouden op zaterdag, de dag voor de race.

De 27-jarige reisde vanuit Antwerpen ongeveer een uur op het zand, op het strand en de duinen en nog een half uur op het asfalt in Middlekirk. “Het is een mooie baan, maar ook een hele uitdaging. De promenade in het zand doet me denken aan de wereld in Oostende, maar hier is er een promenade in de zandduinen. Het zal de moeilijkste sectie zijn, maar er zijn andere moeilijke secties.

De concurrenten van Wout van Aert maakten zich deze week geen illusies, aangezien ze zich al aan het voorbereiden waren om voor de eerste runner-up te strijden en de baan uitdagend vonden, maar zonder zand. Een toernooi dat met ritme gespeeld moet worden, kortom voor Van Aert.

Ik hoorde dat er een beetje zand was, maar eigenlijk vond ik het nog steeds prima. Ik begrijp dat sommigen iets soortgelijks als Koksijde wilden (in 2020, noot van de redactie), maar met de duinen en promenade op het strand denk ik dat er genoeg zand zal zijn. Het zal moeilijk wordenHij wordt nog steeds beschouwd als de beste Belgische atleet van het jaar.

Ik train mijn spieren altijd de dag voor de race, soms thuis op skates, maar ik doe het altijd het liefst op de baan en heb het geluk gehad dat ik het hier in Middlekirk kon doen. Vroeger werd ik als koploper beschouwd, maar de race moet altijd worden betwist. Als iedereen alleen maar aan de tweede plaats denkt, is dat prima‘ grapte Wout van Aert weer.

READ  Nice-OM match met Andy Delors gaat door!

Maar dit zal niet gemakkelijk zijn. Het is een Belgisch kampioenschap en dat motiveert heel wat spelersZondag om 15.15 uur staat de Elite Men’s Race op het programma.