Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

België en Nederland zijn leuk, Portugal is eng

Groep A: Portugal bang, bevestigt Servië

Voor Portugal begon alles slecht. Tegenover Luxemburg, dat op de 98e plaats staat op de FIFA-ranglijst, kreeg de Portugees de openingsscore van Luxemburg (30e) toe. De avond leek een nachtmerrie te worden toen Joao Felix in de 40e minuut met een blessure zijn ploeg verliet. Maar voor rust zetten Jotta (47e), Ronaldo (50e) en Palhinha (80e) de mannen van Fernando Santos weer op het goede spoor (1-3). Met deze overwinning voegt Portugal zich bij Servië.

Eerder op de avond hadden de Serviërs voorraden geleverd aan Azerbeidzjan. Fulham-aanvaller Alexander Mitrovic (1-2) verdubbelde de overwinning van Dusan Dodik in Baguio.

Groep E: Belgium Fun, Wales ondertekenen een cruciale overwinning

Zonder Lukaku, de Bruyne of Mertens zou België nog gelukkiger zijn geweest. De Belgen versloegen Wit-Rusland met 8-0. Van Gogh en Trossard scoorden tweemaal, en Badshuai, Toku, Breit en Pentake combineerden voor de lol.

Achterin wordt het strakker met de overwinning van Wales op de Tsjechische dolfijn. Daniel James, die Wales aan het einde van de wedstrijd losliet, stelt Wales in staat terug te keren naar de derde plaats in Groep E (1-0).

Groep G: Turkije heeft de touwtjes in handen en vervangt Nederland en Noorwegen

Nederland heeft geduld gehad. Na een ingewikkelde eerste periode verdubbelde “Orange” Gibraltar van Leonois Memphis Depay (7-0).

Oranje staat slechts één punt achter Turkije, dat tegen Letland een gelijkspel (3-3) kreeg. De Turken namen het grootste deel van de bijeenkomst de leiding – vooral dankzij Lilin Yilmas – maar de Letten kwamen weer drie keer op de voorgrond.

READ  Nederlandse koning verontschuldigt zich voor slavernij

In de laatste groepswedstrijd versloeg het Nederlandse Noorwegen Montenegro (0-1).

Groep H:

In groep H had Kroatië een goede avond. De Kroaten versloegen Malta door Perisic, Motrik en Brekla (3-0) om de eerste plaats te veroveren in de Russische nederlaag (1-0) in Slowakije.

Vroeg in de ochtend versloeg Cyprus Slovenië door John Oblock (1-0).