Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

België begint dinsdag aan groepsfase in Hamburg tegen Australië

België begint dinsdag aan groepsfase in Hamburg tegen Australië

(Belga) Het Belgische Davis Cup-team is deze week in Hamburg voor de groepsfase van deze tenniscompetitie per land, uitgezonden naar vier steden en spelend op hardcourt.

De mannen van Johann van Herk zullen het in Poule C dinsdag vanaf 14.00 uur moeten opnemen tegen Australië, vrijdag vanaf 14.00 uur met Duitsland (vanaf 14.00 uur) en zaterdag met Frankrijk (ook vanaf 14.00 uur). De selectie bestaat uit David Goffin (ATP 62), Zizou Bergs (ATP 134), Michael Geerts (ATP 268), Sander Gillé (ATP 78 in dubbel) en Joran Vliegen (ATP 90 in dubbel). Ook genomineerd zijn Bologna (Groep A – Italië, Argentinië, Kroatië en Zweden), Valencia (Groep B – Spanje, Zuid-Korea, Servië en Canada) en Glasgow (Groep D – VS, Groot-Brittannië, Kazachstan en Nederland). Voor de slotetappe in Malaga van 22 tot 27 november, ook op een harde ondergrond. Wedstrijden worden gespeeld als de beste van drie sets (met een tiebreak). De beste twee van elk van de vier groepen gaan door naar de knock-outfase (kwartfinale, halve finale en finale) in Malaga. In 2019 kwam België in een poule met Australië en Colombia niet door de groepsfase en deed het niet mee aan de editie 2021 die Rusland won (2-0 in de finale tegen Kroatië). (Belga)

READ  WK 2022: Servië stoot op de laatste seconde door naar Qatar en stuurt Portugal naar de play-offs