Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Belastingen in Europa: Nederland en Luxemburg voeren de lijst van belastingparadijzen aan

Belastingen in Europa: Nederland en Luxemburg voeren de lijst van belastingparadijzen aan

Een hoge indexranking betekent niet noodzakelijkerwijs dat de vennootschapsbelastingwetten van een rechtsgebied te streng zijn, maar eerder dat het rechtsgebied een grote rol speelt bij het kunstmatig verschuiven van bedrijfswinsten, waardoor er jaarlijks wereldwijd miljarden dollars aan belastingtekorten ontstaan. .


Lees verder : Belastingen in Europa: Volgens de controle is de informatie die tussen de lidstaten wordt uitgewisseld van slechte kwaliteit


Dus een zeer fiscaal agressief gebied als Anguilla zou bijvoorbeeld op de 39e plaats staan ​​vanwege de kleine hoeveelheid financiële activiteiten van multinationals die het verzamelt, legt het Tax Justice Network uit.

Volgens de secretaris-generaal van het Nationaal Centrum voor Ontwikkelingssamenwerking (CNCD-11.11.11), Arnaud Zachari, “De ranglijst toont de rol van sommige EU-lidstaten, waaronder België, op het gebied van belastingontduiking“Belastingtransparantie, een essentieel onderdeel van fiscale rechtvaardigheid, is belangrijker dan ooit om te financieren in het licht van de gevolgen van de pandemie. Herstructurering na CovidDe ngo pleit.

Op 3 maart 2021 heeft de Raad van de Europese Unie een standpunt ingenomen over transnationale ondernemingen ter bestrijding van belastingontduiking. Tripartiete onderhandelingen met het Europees Parlement en de Europese Commissie kunnen nu beginnen met het oog op de goedkeuring van een voorstel voor een richtlijn betreffende de openbaarmaking van informatie over de activiteiten van transnationale ondernemingen.

CNCD-11.11.11 geeft aan dat deze fiscale transparantie betekent dat de winsten van transnationale ondernemingen op een uniforme manier moeten worden belast op basis van hun activiteiten in verschillende landen.

READ  De Nederlandse verdediger Blind hoopt voor Euro 2020 terug te keren van blessure