Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Beëindiging online abonnement: wat verandert er vanaf 1 juni?

Vanaf 1 juni moeten bedrijven de voorwaarden voor het beëindigen van een abonnement op de dienst versoepelen. Deze maatregel, die op 16 augustus in de wet is opgenomen, heeft tot doel de koopkracht van de Fransen te beschermen.

Vereenvoudig procedures voor servicemedewerkers. Vanaf 1 juni moeten bedrijven de voorwaarden voor het beëindigen van een abonnement op de dienst versoepelen. Deze maatregel is op 16 augustus door wet omgezetArtikel L. 215-1-1gericht op het beschermen van de koopkracht van de Fransen.

Om deze administratieve procedure te vereenvoudigen, zullen alle betrokken bedrijven hun klanten in drie klikken of minder toegang moeten geven tot de knop “annuleren”. Zodra het contract is beëindigd, moet het bedrijf de transactie aan de consument bevestigen en deze vervolgens op de hoogte stellen van de vervaldatum van het contract en de gevolgen van de beëindiging.

Dit apparaat is van toepassing op abonnementen die online zijn afgesloten, maar ook op abonnementen die op een andere manier zijn aangegaan. Houd er echter rekening mee dat als het eerste abonnement een minimale verbintenisperiode heeft, het abonnement alleen aan het einde van deze periode kan worden opgezegd.

Internet-, elektriciteits- en gasbedrijven, maar ook telefonisten, verzekeringsmaatschappijen, sportscholen en zelfs datingsites zullen het doelwit zijn van dit besluit, dat naar verwachting vóór 1 juni zal worden gepubliceerd.

READ  Toyota CH-R Prologue (2023): meer verbonden