Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Aan elke inwoner van deze gemeente wordt zonder voorwaarden een inflatiechequeboekje van 100 euro verstrekt

De communistische gemeente Trithese-Saint-Léger, gelegen in Noord-Frankrijk, heeft de beslissing genomen om haar inwoners een duwtje in de rug te geven. Sterker nog, de gemeente bood aan Twee opgeblazen cheques van elk 50 euro, of 100 euro voor alle gezinnen. Het doel is om hen in staat te stellen hun energierekening of zelfs brandstof te betalen.

Inflatiechequeboekjes verstrekt door een stad in het noorden

Inflatie bemoeilijkt het leven van veel Fransen. Alle sectoren van het leven zijn gegroeid en de overheid heeft allerlei hulpmiddelen en controles ingevoerd om de schade te beperken. Helaas is dit niet altijd genoeg voor Mensen herwinnen koopkracht. Dus besloot een stad in het noorden een hand in de zak te steken voor haar inwoners.

Ter herinnering, de inflatie woekert in Frankrijk sinds de zomerperiode van 2021. In één jaar tijd, tussen juli 2021 en juli 2022, is het percentage gestegen van 1,5% naar 6,8%. begin 2023, De inflatie bedraagt ​​zelfs 7,2%.. Ook in de media werd gesproken over een “rode mars” met een toename van een groot aantal voedingsproducten. Sommige distributeurs proberen de complexe situatie in evenwicht te brengen met Anti-inflatie manden Die zuinig eten bevatten voor minder dan 1 of 2 euro.

Zoals je begrijpt probeert iedereen zijn steen in het gebouw te leggen. En Trith-Saint-Léger is geen uitzondering op de regel. De energie- of voedselcheques van de overheid zijn namelijk voor de meest kwetsbare gezinnen. In feite is er een bepaald niveau van middelen dat niet mag worden overschreden om ervan te kunnen profiteren.

Voor de noordelijke stad is het anders, Het maakt geen onderscheid tussen inkomsten. Alle bewoners kregen cheques.

READ  Engy maakt zich zorgen over scherpe daling gasverbruik Europese fabrikanten - 27-09-2022 om 13:40

“We hebben allemaal last van inflatie, ongeacht ons inkomen, onze rekeningen groeien voor iedereen”Dat kondigde burgemeester Dominique Savary aan onze collega’s van thuis aan Frankrijk blauw noorden.

Vorige week inflatiecheque ontvangen

Zo ontving de hele bevolking vorige week twee inflatiecheques van elk 50 euro. Extra hulp waarmee bewoners energie- of brandstofrekeningen kunnen betalen. In beide segmenten zijn de prijzen niet gedaald, dat zijn ze ook Welkomstpakket voor iedereen.

Een investering van 240 duizend euro

Om het te gebruiken, zullen de inwoners van het Noorden naar het bedrijf moeten gaan dat Accepteer servicetickets. Ik heb veel mensen die contact met me opnemen en ze zijn erg blij, Ze kunnen gas, olie en pellets betalen. Voor 50 euro krijgen ze ongeveer acht zakken pellets om het seizoen mee af te sluiten, het kwam echt op het juiste moment, voor ons is het gewoon een bonus.”Tevreden over haar gemeentelijke aanpak, aldus de dealer.

Eén ding is zeker, de burgemeester moet bondgenoten hebben gemaakt! In totaal investeerde de stad € 240.000 om 2.420 huishoudens van inflatiecontroles te voorzien. Ook al is het voor de gemeente een onbeduidend bedrag, de Ontvangers zijn vrijgesteld van bepaalde rekeningen Dus misschien maak ik van de gelegenheid gebruik om ernaast nog andere aankopen te doen. deugdzame cirkel!