Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Baldur’s Gate 3 komt eindelijk naar Xbox in 2023, maar wordt ingekort voor de Series S |  Xbox One

Baldur’s Gate 3 komt eindelijk naar Xbox in 2023, maar wordt ingekort voor de Series S | Xbox One

Baldur’s Gate 3 is nu al enkele weken beschikbaar op pc en het minste wat we kunnen zeggen is dat het absoluut een van de beste games is van dit geweldige jaar 2023. De door Larian Studios ontwikkelde titel blijft pieken op 96 op Metacritic! Als PlayStation 5-spelers er over een paar dagen van kunnen genieten, is dit helaas niet het geval voor Xbox Series X|S-bezitters.

Baldur’s Gate 3 komt in 2023 naar Xbox Series X|S!

De Belgische studio is vanaf het begin zeer transparant geweest over de redenen om geen gelijktijdige release uit te brengen op PlayStation 5 en Xbox Series X|S. Hij maakte zelfs duidelijk dat hij de lokale coöperatie niet aan de Xbox Series S kon laten werken.

Ondanks dat er onlangs melding werd gemaakt van een release uit 2024, lijkt het erop dat Xbox niet langer wilde wachten en het indrukwekkende succes van Baldur’s Gate 3 wilde missen. De ontwikkelaar en de Amerikaanse fabrikant namen dus een drastische beslissing en kwamen overeen om de game stop te zetten. Xbox Series S-versie van lokale coöp, release dit jaar mogelijk!

Larian Studios CEO Swen Finke zegt dat hij en Phil Spencer gisteren gezamenlijk overeenstemming hebben bereikt over deze oplossing. Het specificeert ook dat gedeelde saves deel zullen uitmaken van de Xbox Series X|S- en pc-versies.

We zijn erg blij om te kunnen bevestigen dat we, na een ontmoeting met @XboxP3 gisteren, een oplossing hebben gevonden waarmee we Baldur’s Gate 3 dit jaar naar Xbox-spelers kunnen brengen, iets waar we al een tijdje aan werken. Alle verbeteringen zullen aanwezig zijn, met coöp op gesplitst scherm op Series X. Series S zal geen coöp op gesplitst scherm bevatten, maar zal ook cross-save tussen Steam en Xbox Series omvatten.

Het valt niet te ontkennen dat 2023 een goed jaar is voor Xbox Series X|S RPG-fans, al zullen we langer moeten wachten dan anderen om van Baldur’s Gate 3 te kunnen genieten. In de tussentijd kun je jezelf al onderdompelen in de game op pc. vanaf 6 september op PlayStation 5.

READ  We hebben Xiaomi AR-brillen gezien en de technologie belooft geweldig te zijn