Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Baldur’s Gate 3: Afwezigheid van Xbox-versies uitgelegd, Sony heeft er niets mee te maken |  Xbox One

Baldur’s Gate 3: Afwezigheid van Xbox-versies uitgelegd, Sony heeft er niets mee te maken | Xbox One

De PlayStation-case van gisteren was een kans om de sluier op te lichten over veel games. Onder hen viel vooral een zekere Baldur’s Gate 3 op, hoewel niet noodzakelijkerwijs om de juiste redenen. Xbox-gamers waren erg teleurgesteld toen ze hoorden dat de game alleen op PS5, pc en Mac zou worden uitgebracht, en de gebruikelijke speculaties doken al snel op op internet. Geconfronteerd met publieke onvrede had de studio geen andere keuze dan zich uit te spreken.

Kies niet voor Sony

Het is via een bericht geplaatst op
reddit
dat Larian Studios de situatie duidelijk heeft gemaakt. De studio geeft in eerste instantie aan dat het geen exclusieve contracten heeft getekend en dat er geen clausule is die het uitbrengen van de game op Xbox verhindert:

Na de aankondiging van gisteren met betrekking tot de release van PlayStation 5 en de releasedatum van Baldur’s Gate 3, hebben we duidelijk gemaakt dat we momenteel van plan zijn om de titel uit te brengen op pc, Mac, GeForce NOW en PlayStation 5. We hebben echter geen platformexclusiviteit ondertekend. . We kunnen Baldur’s Gate 3 leveren op , ongeacht de releasedatum. We zullen ondersteuning voor extra platforms aankondigen als en wanneer we er klaar voor zijn.

[…]

Er is geen exclusief systeem dat ons ervan weerhoudt Baldur’s Gate 3 bij de lancering op Xbox uit te brengen, als dat technisch mogelijk is.

Problemen met Xbox Series X | S.

Naast het verduidelijken van de situatie met betrekking tot een mogelijk exclusief contract, legde de studio uit waarom de game op dit moment niet beschikbaar is op Xbox. Teams hebben al problemen gehad met het implementeren van lokale coöp op Xbox Series X |-versies S:

We hebben veel verschillende interpretaties gezien van wat dit betekent, dus we wilden de situatie verduidelijken. We hebben al geruime tijd een Xbox-versie van Baldur’s Gate 3 in ontwikkeling. We kwamen enkele technische problemen tegen tijdens de ontwikkeling van deze Xbox-poort, waardoor we deze niet met vertrouwen konden aankondigen totdat we er zeker van waren dat we de juiste oplossingen hadden gevonden. Concreet konden we coöp op gesplitst scherm niet op dezelfde manier laten werken op Xbox Series X en S, wat een niet-onderhandelbare voorwaarde is voor de lancering van de game.

Wanneer we andere platforms aankondigen, willen we ervoor zorgen dat elke release voldoet aan onze normen en verwachtingen.

Er is dus intern een Xbox-versie, maar de teams hebben geen bevredigende ervaring op Microsoft-consoles kunnen leveren. Als de game ooit het levenslicht ziet op Xbox, is dat nadat de teams de bovenstaande problemen hebben opgelost.

READ  Langdurige uitval van Xbox-functie wakkert DRM-woede weer aan

We hebben de Xbox-spelers niet opgegeven en hopen dat de studio snel oplossingen kan vinden. Baldur’s Gate 3 wordt op 31 augustus ook uitgebracht op PS5, pc, Mac en GeForce NOW, het cloudgamingplatform van NVIDIA.