Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Bagagearbeidersstaking heeft tientallen vluchten geannuleerd

Bagagearbeidersstaking heeft tientallen vluchten geannuleerd

Deze zondag, tientallen Nieuwe vluchten geannuleerd Bij aankomst en vertrek van de main Luchthavens Portugees wegens staking in Portway, volgens vakbonden en het bedrijf van de luchthavenmanager ANA, uit De Franse groep Vinci.

De Portway-administratie zei in een verklaring dat op de derde en laatste dag van deze sociale beweging, die opriep tot loonsverhoging, 69 vluchten werden geannuleerd op de luchthavens van Lissabon en Porto. “Tijdens de drie dagen van de staking was de opkomst 14% en hebben luchtvaartmaatschappijen 196 vluchten geannuleerd”, voegde ze eraan toe.

Alle getroffen landen

Volgens een bericht dat zondag door de media werd verspreid door de vice-president van de Nationale Confederatie van Burgerluchtvaartarbeiders (CENTAC), Pedro Figueiredo, veroorzaakte de beweging “ten minste 230 vluchten”. Van de twintig bedrijven die getroffen zijn door deze sociale beweging binnen het havenbedrijf van de luchthavenbeheerder, ANA, is de lagekostenmaatschappij easyJet Het werd het hardst getroffen.

De beweging veroorzaakte ook ongeregeldheden op de luchthavens van Funchal op het eiland Madeira en Faro in het toeristische gebied van de Algarve (zuiden).

De stakers eisten een “onmiddellijke loonsverhoging” om werknemers “hun koopkracht te laten herstellen”, aldus een vakbondsverklaring waarin het bedrijf wordt beschuldigd van belemmering van de loopbaanontwikkeling en het niet respecteren van de arbeidswet op het gebied van lonen en feestdagen.

Een Vinci-dochteronderneming sinds 2013

Portway, waar ongeveer 2.500 mensen werken, is voor 100% eigendom van ANA, een dochteronderneming van de Franse Vinci-groep, die in 2013 de Portugese luchthavenconcessie verwierf.

Bij het beoordelen van de staking als “onverantwoordelijk”, betreurde het bedrijf “de grote schade aan passagiers, bedrijven en Portway, die voortvloeit uit deze situatie in een meer kwetsbare zakelijke en economische situatie”.

READ  Bruno Le Maire bevestigt het goede nieuws