Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Auto’s: voor het eerst ter wereld is het best verkochte voertuig elektrisch, en dit is welke

Auto’s: voor het eerst ter wereld is het best verkochte voertuig elektrisch, en dit is welke

De Tesla Model Y was in het eerste kwartaal van 2023 de best verkochte nieuwe auto ter wereld. Het is voor het eerst dat een elektrische auto deze ranglijst domineert.

Het is een historisch keerpunt. Voor het eerst verschijnt een volledig elektrische auto bovenaan de bestsellerboeken ter wereld. Deze prestatie werd bereikt met de Tesla Model Y, een compacte SUV die overal zijn publiek heeft gevonden en grote successen geniet in de Verenigde Staten, maar ook in Europa en Aziƫ.

In totaal verkocht Tesla in het eerste kwartaal wereldwijd 267.200 exemplaren van de Model Y, volgens JATO Dynamics. Hij loopt voor op maar liefst vier Toyota’s, de Corolla (256.400), Hilux (214.700), RAV4 (211.000) en Camry (166.200). Deze gegevens houden rekening met verkoopcijfers voor 53 markten over de hele wereld, evenals schattingen voor andere markten.

Over heel 2022 stond de Tesla Model Y op de derde plaats in de wereldwijde verkoop na de Toyota RAV4 en Corolla, met 747.000 verkochte exemplaren, bijna een verdubbeling van de verkoop in vergelijking met het voorgaande jaar en in sommige landen zelfs records brekend, zoals in Noorwegen.

READ  Urgent - Fitch Ratings: de winstgevendheid van Tunesische banken verbergt verhoogde risico's