Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Automobilisten haasten zich naar tankstations, voordat de kortingen vervallen

Automobilisten haasten zich naar tankstations, voordat de kortingen vervallen

Geplaatst op zaterdag 12 november 2022 om 19:28

Vanaf 16 november wordt de overheidskorting op brandstofprijzen, zoals die wordt aangeboden door TotalEnergies, verlaagd. Daarom maken sommige automobilisten volgens Medilibre van dit weekend gebruik om te tanken.

Moeten we vrezen voor een nieuw benzinetekort in Frankrijk? Als de situatie bij de raffinaderijen weer normaal wordt, kunnen er de komende dagen meerdere tankstations zonder benzine komen te zitten na een oktobermaand met opeenvolgende stakingen, meldt MediLiber zaterdag 12 november.

de reden ? Overheidskorting en TotalEnergies-korting op brandstofprijzen met ingang van 16 november. En hoewel ze respectievelijk 30 en 20 euro per liter kostten, dalen ze tot 31 december naar 10 cent per liter.

‘Geen kleine besparingen’

Dus sommige automobilisten anticiperen op deze toekomstige prijsstijging door dit weekend in te vullen. Als gevolg hiervan ondervindt bijna een kwart van de tankstations bevoorradingsproblemen. Dit is vooral het geval in grote steden, zoals Toulouse, in de Haute-Garonne, waar 15 stations minstens één brandstof missen, noteert het dagblad. Ook in Bordeaux, in de Gironde, renden coureurs naar de pomp. “De economische situatie op dit moment is moeilijk. Iedereen kijkt naar de portemonnee en er zijn geen kleine besparingen”geeft een man toe met France 2, zaterdag 12 november.

Is de situatie zorgwekkend? Voor Olivier Gantois, voorzitter van de Franse Federatie van Petroleum Industrieën, is de nieuwe tekorthypothese nog steeds uitgesloten. grote katrollen Vul elke twee tot drie dagen bij.en andere automobilisten “Ik ga minder regelmatig naar de spa”, legt uit aan BFMTV. Bovendien zijn nog steeds bevelen van kracht die het vullen van waterkannen verbieden.

READ  Wall Street sloot lager, vervoerders belasten de S & P-500