Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Aude: TER-handel wordt geleidelijk hervat na het recht om SNCF-consoles in de regio terug te trekken

Aude: TER-handel wordt geleidelijk hervat na het recht om SNCF-consoles in de regio terug te trekken

Einde van de beweging beoefend sinds 5 uur op TER voor de voormalige Languedoc-Roussillon, geleidelijke terugkeer naar normaal op balken.

Sinds zaterdag 12 november 05.00 uur oefenen stewards en coureurs hun terugtrekkingsrecht uit. Ze uitten hun woede en verontwaardiging over twee aanvallen op twee van hun collega’s. De eerste in Port-la Nouvelle, met een klap in het gezicht die resulteerde in 7 dagen ITT en de andere, twee uur later in een andere trein, in Rivesaltes waar een waarnemer een blikje bier in het gezicht kreeg.

Het directe gevolg van dit onverwachte herroepingsrecht: in de ochtend van 12 november werden de TER-treinen ernstig verstoord. Het stijgt geleidelijk en keert in de loop van de middag terug naar zijn normale ritme.

In de tussentijd heeft de SNCF bussen gecharterd en reizigers in staat gesteld om in de hoofdtreinen te stappen om te voorkomen dat ze vervoer mislopen.

Wervingssleutel voor controllers

Tijdens de buitengewone CHST-sessie die vanmorgen vanaf 09.00 uur plaatsvond en kort na het middaguur werd afgesloten, legde de afdeling TER Occitanie verschillende acties op tafel:

Versterking spoorpolitie tot december op het station en bij de TER en voortzetting van de huidige aanstelling van waarnemers.

De UGT lanceerde afgelopen september een stakingsbeweging om de arbeidsomstandigheden te verbeteren en om te protesteren tegen de wil van de SNCF om controle-eenheden op sommige treinen te verwijderen. Het no-control-beleid dat niet is doorgevoerd en dat lijkt te zijn verlaten.

Tegenwoordig staan ​​de controleurs er soms alleen voor, zoals het geval was met de klant die werd aangevallen op Rivesalt, twee, volgens het plan van de lijn die door de administratie is opgesteld op de zogenaamde “gevoelige” treinen.

READ  Koopkracht: sommige arbeidsongeschiktheidspensioenen gaan per 1 april omhoog en de toegepaste maatregel gaat met terugwerkende kracht in

“De administratie is verplicht dat er geen trein is zonder waarnemer aan boord, Jerome Courteau, vakbondsman bij CGT, stelde de afdeling van Cheminot in Narbonne gerust. Dit is een bewering die we enkele maanden geleden hebben gedaan, en de administratie lanceerde een wervingscampagne om de aanwezigheid van monitors in de treinen te vergroten.

Van haar kant roept ze de CGT Guild Observer op “Een plicht van angst in de buik doen, met grofheid en ongelukken aan boord die zich vermenigvuldigen. De agressieve houding van sommige reizigers en een sterk gevoel van onveiligheid.”

Jerome Courteau benadrukt de kritieke situaties waar reizigers doorheen gaan “We kampen met een gebrek aan materieel waardoor er soms in plaats van twee treinen maar één is. Dan staan ​​de treinen vol en neemt het gebrek aan ruimte de druk op.”

Volgens CGT heeft het management toegezegd 60 controllers aan te wijzen.

Geconfronteerd met deze reacties besloten de monitoren en chauffeurs om weer aan het werk te gaan. Vandaag begint om 14.00 uur een geleidelijke hervatting, wat aangeeft dat de verstoring voorbij is.