Australië sluit zich aan bij Finland in de halve finales

Aurélie Sacchelli, Media365 Geplaatst op woensdag 22 november 2023 om 23:30 uur

Australië treft Finland vrijdag in de halve finales van de Davis Cup, na een 2-1 nederlaag tegen Tsjechië.

De Aussies hebben zichzelf laten schrikken, maar ze zullen aanwezig zijn voor de halve finale van de Davis Cup in Malaga! Tegenover Tsjechië schoven de finalisten van vorig jaar bijna door naar de tweede ronde in het enkelspel, maar trokken zich net als Alex de Minaur terug om de halve finales te bereiken. Het was Tomas Macak die het eerste punt naar Tsjechië bracht, door in wedstrijd nr. 2 een nederlaag te veroorzaken tegen Jordan Thompson. Hij stond op de 78e plaats van de wereld en won met 6-4, 7-5 in een uur en 54 minuten. landgenoot Sydney, 56e gerangschikt. De twee mannen stonden afgelopen maart al tegenover elkaar, in de kwalificatiewedstrijden van Miami, en de Australiër won in drie sets, maar slaagde er niet in dezelfde prestatie te herhalen. Thompson was vanaf het begin van de wedstrijd gebroken en kon de achterstand nooit meer inhalen, ook al had hij twee 4-4-ballen op de opslag van Matak. (Na het redden van vier ballen van 5-2). In de tweede set brak de Tsjechische speler de opslag van zijn tegenstander met 4-4, maar hij brak de opslag tijdens het serveren voor de wedstrijd, waardoor zijn tegenstander kon terugkeren naar 5-5. Echter, uit de volgende game pakte Matak de opslag van de tegenstander (6-5) en rondde zijn inworp probleemloos af.

READ  Koeman maakt zich geen zorgen na vertrek Messi zet andere spelers onder druk

De Minaur was erg heet

Alex de Minaur, een van de topspelers in de slotfase van de Davis Cup (12e in de wereld), was verantwoordelijk voor het levend houden van zijn land. Dat lukte hem niet zonder moeite. De Australiër won met 4-6, 7-6, 7-5 na een gevecht van twee uur en 33 uur met zes breaks, tegen Jiri Lehica, 33 op de wereldranglijst, tegen wie hij voor het eerst tegenover zich stond. De 22-jarige Tsjech won de eerste set dankzij een break op 2-2, maar moest bij het serveren vijf breakpunten sparen om de set te winnen (22 punten in deze partij). Dankzij zijn momentum brak Lehka de opslag van zijn tegenstander met 1-1 in de tweede set en leek hij heel dicht bij de kwalificatie van zijn land voor de halve finales toen hij met 5-3 en 30-30 voor stond. Maar toen het tijd werd om te serveren voor de wedstrijd bij 5-4, stortte hij volledig in en had hij moeite om de bal te sluiten. Terugkerend in de wedstrijd bevestigde De Minaur zijn overwinning in de tiebreak met 7-2. In de derde set gaf Lehica niet op, want hij kwam terug van 0-2 naar 3-2 en claimde drie ballen van 4-2. Maar hij miste ze en verloor uiteindelijk zijn service met 5-5. De Minaur sloot de wedstrijd af met een shutout en maakte daarmee de gelijkmaker voor zijn land.

Het Australische dubbelspel is erg sterk

Net als de vorige dag tussen Canada en Finland was het een dubbelspel dat de uitkomst van de kwartfinale besliste, waarbij Matthew Ebden en Max Purcell de overwinning van Australië op Jiri Lehicka en Adam Pavlacek bezegelden in een 6-4, 7-5 overwinning in de wedstrijd. laatste. 1u13. Met nummer 4 van de wereld in de discipline Matthew Ebden kenden de Australiërs een sterke start tegen Lehka, die niet eens in het dubbelspel is geplaatst. Het verschil in ervaring was duidelijk. Het Australische paar had geen enkel breakpoint om te verdedigen en hield de service van het Tsjechische paar op 3-3 in de eerste set en 5-5 in de tweede om te winnen. Daarom staan ​​Finland en Australië vrijdag tegenover elkaar in de eerste halve finale! De twee teams stonden nog nooit eerder tegenover elkaar in de Davis Cup.

READ  Senegal geniet tegen Gabon en Nederland corrigeert Schotland... de resultaten van de veelheid - Sport.fr