Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Auchan gaat ervan uit dat hij in Rusland blijft, een beslissing die volgens de CEO “vanuit humanitair oogpunt” gerechtvaardigd is

Net als andere groepen stelt het ook dat terugtrekking zijn lokale leiders zou blootstellen aan rechtszaken en het Russische kapitaal zou redden, een stap die “contraproductief” is.

Yves-Claude, CEO van Ocean Retail International, verdedigde zondag het behoud van de activiteiten van de groep in Rusland, een keuze die “niet gemakkelijk” was na de oproep van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, omdat “het mogelijk zou zijn om op economisch vlak te vertrekken, maar niet vanuit een humanitair oogpunt.” .

In antwoord op een vraag van de Oekraïense president voor het Franse parlement op woensdag over zijn activiteiten in Rusland, waar hij twintig jaar bestaat en 30.000 mensen in dienst heeft, heeft Auchan besloten in het land te blijven, zelfs als daar verliezen worden verwacht voor 2022, zei de heer Auchan. Auchan legt uit. Claude in een interview met zondagskrant.

In Rusland, waar Auchan 10% van zijn wereldwijde verkoop realiseert, “hebben we een kortingscentrum en we denken dat we bijdragen aan een periode van hoge inflatie om de koopkracht van de bevolking te beschermen”, voegt hij eraan toe en specificeert dat hij niet wil om haar werknemers, waarvan 40% aandeelhouders, hun baan te ontnemen en haar klanten hun dagelijkse levensonderhoud te ontnemen.

Een van de grootste belastingbetalers voor de Russische begroting

“Het is gemakkelijk om ons te bekritiseren, maar we zijn hier, geconfronteerd met confrontatie en werken voor de burgerbevolking”, reageert op critici die eisen dat de familievereniging Molise (Leroy Merlin, Auchan of Decathlon) Rusland verlaat, in de overtuiging dat haar merken het halen. een van de grootste bijdragers aan de Russische staatsbegroting.

Yves-Claude, die onlangs werd aangesteld als hoofd van Auchan Retail en Auchan Frankrijk, herinnert zich dat Auchan zijn investeringen in Rusland heeft stopgezet en dat zijn filiaal (232 winkels en e-commerce-activiteiten) daar “op zelfvoorziening” opereert.

READ  Het bruto binnenlands product daalde in het eerste kwartaal met 0,1%, een forse correctie ten opzichte van de aanvankelijke groeiraming van 0,4%.

Net als andere groepen stelt het ook dat terugtrekking zijn lokale leiders zou blootstellen aan rechtszaken en het Russische kapitaal zou redden, een stap die “contraproductief” is.

“Ik stel mezelf elke dag vragen, want de beslissing is niet gemakkelijk te nemen, maar ik ben ervan overtuigd dat het de juiste is. Ik voel de steun van mijn aandeelhouders, mijn werknemers en onze sociale partners”, maar ook van politici wanneer ze worden gevraagd naar de gevolgen van dit onderhoud voor het imago van de groep, zegt Yves-Claude.

43 winkels

Hij besluit door te zeggen dat hij de verhitte debatten binnen de familievereniging Molise, die 77.5.000 mensen in Rusland in dienst heeft, “niet voelt”.

In Oekraïne, waar Auchan 43 winkels (6000 werknemers) heeft, waren de omstandigheden “ernstig” en begon men een tekort aan verse producten op te merken, omdat 90% van de producten uit het land komt. Deze week zijn er bevoorradingsoplossingen uit de buurlanden ingevoerd, schetst de CEO.

Honderd Oekraïense werknemers zijn verwelkomd door hun collega’s in het buitenland en zullen door de groep naar andere plaatsen worden toegewezen, waarvan de aandeelhouders een deel van de winst zullen besteden aan het helpen van vluchtelingen, legt hij nogmaals uit.