Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Atomic Heart: vergelijking van Xbox Series X-edities |  S en PS5 van Digital Foundry |  Xbox One

Atomic Heart: vergelijking van Xbox Series X-edities | S en PS5 van Digital Foundry | Xbox One

Digital Foundry heeft zijn technische analyse voor Atomic Heart vrijgegeven. De uchrone FPS van Mundfish is al een paar dagen beschikbaar en vandaag zijn de prestaties van de verschillende versies van de game gedetailleerd door de experts.

Het is een nogal visueel geslaagd spel

In tegenstelling tot de meeste games die onlangs zijn uitgebracht, biedt Atomic Heart geen grafische modi om uit te kiezen. De game gebruikt dynamische resolutie op alle consoles en streeft naar 60 FPS op Xbox Series X | S en PS5.

Over het algemeen draait de game meestal op 2160p en past de resolutie aan op basis van de scènes op Xbox Series X en PS5, zo kondigde de studio aan voordat de game werd uitgebracht. Verwelkom invloeden en afwisseling in de verschillende kamers.

De Xbox Series S draait op een dynamische resolutie van 1080p, met lagere graphics dan de Xbox Series X- en PS5-versies. Texturen, schaduwfiltering en vegetatiedichtheid zijn allemaal neerwaarts herzien op de microconsole van Microsoft.

PS5 levert betere prestaties

Als het op prestaties aankomt, heeft de PS5 een duidelijk voordeel ten opzichte van de Xbox Series X; De Sony-console biedt een over het algemeen stabiele framesnelheid van 60 FPS tijdens het spelen. Drops die Digital Foundry als klein beschouwt, worden echter hier en daar opgemerkt, en in sommige scènes kunnen meer merkbare vertragingen optreden.

Ter vergelijking: de Xbox Series X heeft problemen met de frametijd, met aanzienlijke vertragingen tijdens gevechten en camerabewegingen. Er is ook gespecificeerd dat de framesnelheid in sommige scènes tot 30 fps kan dalen.

Digital Foundry zegt ook dat de game de framesnelheid meestal op 60 fps kan houden, maar framerate- en framerate-problemen zijn opdringerig en maken de ervaring “minder stabiel” dan zou moeten.

READ  Google rolt de nieuwe versie breed uit

Xbox Series X-releases | S trekt zich terug

Frametime-problemen vallen minder op op de Xbox Series S-versie, maar de framesnelheid is daar onstabieler dan op de Xbox Series X.

Deskundigen uitten ook veel zorgen over de Xbox-versies, vooral op het niveau van enige “animatie” van de gameschermen, die volledig afwezig zijn in vergelijking met de PS5-versie. Textuur- en menutriggerfouten pauze Ook opgegroeid op Xbox Series X | S, en feedback van de community lijkt aan te geven dat er andere problemen zijn met deze releases.

Zoals onlangs het geval was met Callisto Protocol of meer recent Hogwarts Legacy, heeft Digital Foundry geconcludeerd dat de Xbox-versies meer werk van ontwikkelaars nodig hebben. PS5 en pc worden momenteel aanbevolen voor een betere ervaring, terwijl de volledige analyse hieronder te vinden is.

Atomic Heart is beschikbaar op Xbox One, PlayStation 4 en pc, evenals Xbox Series X | S en PS5. Als je de game wilt proberen, is deze ook beschikbaar op Xbox Game Pass en PC Game Pass. We hopen dat toekomstige updates de ervaring op Microsoft-consoles zullen verbeteren.