Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

AstraZeneca heeft zich gericht op juridische stappen van de Europese Commissie vanwege vertragingen in de levering van vaccins

AstraZeneca heeft zich gericht op juridische stappen van de Europese Commissie vanwege vertragingen in de levering van vaccins

De Europese Commissie maakte maandag 26 april bekend dat ze een rechtszaak heeft aangespannen tegen het Zweeds-Britse laboratorium AstraZeneca. De Europese Unie beschuldigt hem ervan zijn verplichtingen met betrekking tot de levering van zijn vaccin tegen Covid-19 niet na te komen.

“De voorwaarden van het contract werden niet gerespecteerd en het bedrijf was niet in staat om een ​​betrouwbare strategie te implementeren om de tijdige levering te garanderen.”Een woordvoerder van de Europese uitvoerende macht betwistte. De rechtszaak begon vrijdag “Zowel namens het Comité als namens de 27 lidstaten steunen zij deze actie unaniem.”Hij voegde eraan toe, zonder de rechtbank te specificeren.

De farmaceutische groep veroordeelde maandag een actie ” Niet correct “, Wat hij beloofde Verdedig uzelf krachtig. Hij denkt van wel ‘Heel respectabel’ Hij tekende het contract met Brussel en hoopt het te krijgen “De mogelijkheid om dit geschil zo snel mogelijk op te lossen.”Volgens een verklaring.

Lees ook: Hoe Europa zich voorbereidt om het zonder de vaccins van AstraZeneca en Janssen te doen

AstraZeneca leverde in het eerste kwartaal slechts 30 miljoen doses aan de Europese Unie van de 120 miljoen die contractueel waren toegezegd. In het tweede kwartaal wil het slechts 70 miljoen van de oorspronkelijk geplande 180 miljoen besparen.

Belgisch recht contract

Het contract van de Europese Unie met AstraZeneca, waarvan een gecontroleerde versie is aangekondigd, is onderworpen aan de Belgische wetgeving. Het stelt dat het laboratorium, de commissie en de naties zich ertoe verbinden eventuele geschillen te beslechten. Voor de exclusieve bevoegdheid van de rechtbanken gevestigd te Brussel..

“Wat voor ons in deze kwestie belangrijk is, is ervoor te zorgen dat er snel een voldoende aantal doses wordt toegediend waar de Europese burgers recht op hebben, wat ons is beloofd op basis van het contract.”De woordvoerder van de commissie betwistte dit.

READ  De Europese Unie maakt haar voornemen bekend om een ​​einde te maken aan de maatregelen die zijn genomen tegen Polen op beschuldiging van schending van de rechtsstaat

AstraZeneca zal naar verwachting aanvoeren dat het andere contracten heeft te vervullen met het VK, aangezien het vaccin eind december, een maand voor de Europese Unie, werd gezuiverd.

Het artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Hoe vaccins de spanningen tussen Brussel en Londen doen herleven

Reeds op 19 maart activeerde de Commissie de contractuele geschillenbeslechtingsprocedure om het geschil met AstraZeneca op te lossen en kondigde zij aan dat zij niet de optie had geactiveerd die de Europese Unie in het contract had om nog eens 100 miljoen doses te kopen.

Samenvattingstabel: Vergelijk de voortgang van verschillende vaccins tegen Covid-19

Het gebruik van het AstraZeneca-vaccin Het is beperkt in de meeste landen van de Europese Unie Vanwege de zeer zeldzame gevallen van trombose die het kan veroorzaken. Denemarken gebruikt het niet meer.

Le Monde met AFP en Reuters