Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Asielaanvragen dicht bij niveaus van 2015 – EURACTIV.com

Asielaanvragen dicht bij niveaus van 2015 – EURACTIV.com

De Nederlandse immigratiedienst moet nog reageren op bijna 30.000 mensen die asiel hebben aangevraagd, een vertraging gezien tijdens de migratiecrisis van 2015, hoewel het aantal verzoeken veel lager is dan toen.

Nederlandse Immigratie- en Naturalisatiedienst (NaturalisatieIND) verwerkt momenteel 29.460 asielaanvragen, volgens de gegevens slechts 180 minder dan het aantal aanvragen dat na het hoogtepunt van de migratiecrisis in 2015 was achtergebleven.Eurostat. In 2015 ontving Nederland gemiddeld 10.000 verzoeken per maand, meer dan nu.

“Hoe langer asielzoekers moeten wachten, hoe meer plaatsen er nodig zijn [dans les centres] Huis “Dat zegt Martijn van der Linden, woordvoerder van VluchtelingenWerk.

“Het is weer een crisis na een nieuwe crisis, aangezien de achterstand een nieuw record nadert als het opvangcentrum overvol is.”hij voegde toe.

Nederland probeert de toestroom van asielzoekers op te vangen. Op 26 augustus zei de Nederlandse premier Mark Rutte: “schaamte” Problemen in het asielverwerkingscentrum van het land, aangezien Artsen zonder Grenzen (AZG) een team stuurden om te voorzien in de medische behoeften van migranten.

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (Volkspartij voor Vrijheid in democratieVVD), dhr. Onder leiding van Rutte is de kwestie verdeeld.

Op 22 augustus hebben VVD-politici, verantwoordelijk voor het asielbeleid, dhr. Ze schreven een brief aan de landelijke politici van de partij, onder wie Rutte en staatssecretaris Erik van der Burgh.

In de brief eisen zij dat het nieuwe opvangbeleid, dat gemeenten dwingt asielzoekers op te nemen, wordt losgelaten.

De regering heeft onlangs haar inspanningen opgevoerd om asielzoekers op te vangen. Op 21 september arriveerde het cruiseschip Silja Europa, dat in februari plaats zal bieden aan 1.000 asielzoekers, in Velsen-Noord.

READ  In Nederland kan de troonopvolger, de koning of koningin trouwen met iemand van hetzelfde geslacht.

“Iedereen die bestaansrecht heeft, heeft alle rechten en plichten die horen bij volledige participatie en integratie in mijn samenleving”Koning Willem-Alexander sprak vorige week over de situatie tijdens zijn jaarlijkse Brinjestad-toespraak.