Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Arles-sur-Tech: J.-P.Virgili, grote dienaar van sport 2021

Arles-sur-Tech: J.-P.Virgili, grote dienaar van sport 2021

Jean-Pierre Virgili, in 2010 vastgemaakt in Arles-sur-Tech voor zijn pensionering, herinnert zich altijd hartstochtelijk zijn jeugdvakanties bij zijn grootouders, tussen Pas du loup en Barri d’Amunt. En zijn passie voor petanque: “We woonden in Marseille in het land van de ballen en er zijn wortels in ons lot, het lot van mijn vader en moeder. Omdat mijn vader niet alleen mijn ijzeren ballen koorts doorbracht, maar toen het werd overgebracht, importeerde hij het wild van de Provence naar Perpignan! Ironisch genoeg was onze club gevestigd in Bas-Vernet, op het Muchartplein, een dichter uit Arles. Ik was zo verslaafd aan de sport dat ik in mijn jeugd voorzitter was van de Pétanque Arlésienne. ” Jean-Pierre noemde in het bijzonder het hoofdkantoor, La treille : “We waren er elke dag. Er was een bar, een bioscoop, een nachtclub genaamd La lanterne, en natuurlijk vier jeu de boules banen. We speelden ook op Fontaine des buis, naast de gymzaal en overal, op elke kleine plaats waar je maar kon hebben honderd teams in de avond en eindigen om 2 uur ’s ochtends!“.

Jean-Pierre is ook een rugbyspeler en heeft interesse in sport in het algemeen. Sinds enkele jaren voorzitter van ASPTT in Perpignan en Carcassonne, sinds 2013 is hij voorzitter van het divisiecomité van de Franse federatie van Provençaals voetbal en bal:In 2020 hadden we 4.100 leden. Onze rol is het organiseren en implementeren van de administratieve kalender voor wedstrijden. in september, Het zal zich kwalificeren voor het Franse kampioenschap. We bieden scheidsrechters en als afgevaardigde van de publieke taak van jeugd en sport zorgen we voor naleving van voorschriften en ethiek. “.

READ  Ivani Blondin is klaar voor een vrolijkere Olympische les

De Great Sports Attendant Award wordt gedurende het jaar uitgereikt aan deze gepassioneerde man.

Maar daar houdt het lot niet op, want Vivien, zoon van Jean-Pierre, droeg op zijn beurt de fakkel, daar, aan de andere kant van de Atlantische Oceaan, in de Pétanque Confédérationale!

Correspondent en Provençaals voetbalwedstrijd voor de sportafdeling Roussillonne De onafhankelijkeJean-Pierre is ook de co-voorzitter van de Saint Sauveur Church Preservation Society.