Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Apple iPad Air 5-test: M1-vermogen in voorkeursmodel

De fotorubriek is ongewijzigd ten opzichte van vorig jaar. Apple behoudt de enige 12 MP groothoekmodule.

iPad Air 4
iPad Air 5

iPad Air 4
iPad Air 5

Ten opzichte van het vorige model merken we zowel dag als nacht een mooie verbetering in de beeldkwaliteit. De foto overdag is beter belicht en de kleur is natuurlijker en aangenamer. En vooral de scherpte is veel beter.

Samsung Galaxy Tab S8+ (13 MP, 25mm equivalent, f/2, ISO 64, 1/100 sec.)
Apple iPad Air 5 (12 MP, 29 mm-equivalent, f/1.8, ISO 40, 1/120 sec)

Tegenover de Samsung Galaxy Tab S8+ biedt de iPad Air 5 een iets meer contrastrijke opname en een beter beheerde belichting. Het Koreaanse model is echter iets uitgebreider. Hier zal uw keuze vooral afhangen van uw voorkeuren op het gebied van beeldweergave.

Samsung Galaxy Tab S8+ (13 MP, 25 mm equivalent, f/2, ISO 1250, 1/13 sec)
Apple iPad Air 5 12 MP (29 mm-equivalent, f/1.8, ISO 1000, 1/15 sec)

Bij weinig licht presteert de Samsung tablet echter beter. De digitale ruis in het iPad Air 5-beeld is niet aanwezig op de S8+. Het beeld is vloeiender en mist contrast, maar het eindresultaat is hoger dan wat de iPad Air kan produceren.

voorste eenheid

De iPad Air 5 verwisselt de 7-megapixelsensor met groothoeklens van zijn voorganger met een 12-megapixelsensor aan de voorkant, met een ultragroothoeklens. Hierdoor kan Apple de Center Stage aanbieden op haar toestellen, de iPad Pro en de nieuwste iPad Mini. Dankzij deze functie volgt de tablet je gezicht wanneer je in FaceTime of in een videoconferentie zit, zodat je er altijd goed uitziet voor je gesprekspartner.

De kwaliteit van selfies is niet echt veranderd. De opnamen zijn goed, maar de camera zal voornamelijk voor video worden gebruikt, dus verwacht geen wonderen, vooral niet als er een gebrek aan verlichting is.

Wat video betreft, kan de iPad Air 5 met zijn achtereenheid tot 4K opnemen met 60 frames per seconde. Vooraf ben je beperkt tot 1080p, bij 60 fps.

READ  Nintendo hoopt eindelijk het Joy-Con Drift-probleem op te lossen