Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Apple, Google en Microsoft verenigen zich om het beëindigen van wachtwoorden te versnellen

Ter gelegenheid van World Password Day hebben Apple, Google en Microsoft een belangrijke aankondiging gedaan met betrekking tot computerbeveiliging. Zij zullen verantwoordelijkheid nemen Open Fido-standaard In het komende jaar binnen hun respectieve besturingssystemen en browsers: iOS, macOS, Safari, Chrome, Android, Edge, Windows, enz.

Dankzij het wachtwoordloze verbindingsproces kunnen gebruikers hun smartphone gebruiken om zich te authenticeren bij alle compatibele apps. U hoeft op geen enkel moment meer een wachtwoord aan te maken of in te voeren. de eerste.

Hoe het werkt ?

U moet beginnen met het kiezen van een authenticatiesysteem op uw smartphone om u te registreren. Dit kan gebaseerd zijn op een biometrisch proces zoals gezichtsherkenning, vingerafdruk, pincode of zelfs het tekenen van een patroon. Fido-authenticatie wordt ontgrendeld wanneer dit systeem op uw smartphone wordt geactiveerd. Er wordt dan een versleuteld sleutelpaar gegenereerd. De eerste, privé, zal het apparaat behouden. De tweede, openbaar genoemd, wordt door de service opgeslagen en aan uw account gekoppeld.

Elke keer dat u verbinding maakt, wordt er een bericht verzonden dat is ondertekend met de privésleutel naar de service die het valideert met de openbare sleutel, zodat u toegang krijgt tot de app.

Als de Fido-standaard sindsdien niet algemeen is aangenomen Het werd voor het eerst uitgebracht in 2014, is dat er enkele nadelen zijn die de gebruikersreis nog behoorlijk complex maken. Voor de registratie moet u nog wel een wachtwoord aanmaken. Een andere beperking, herhaal de procedure op elk nieuw apparaat.

Meer veiligheid

Nieuw is dat de authenticatie van Fido toegankelijk is, ongeacht het besturingssysteem of de browser. En dat het mogelijk zal zijn om een ​​nieuw apparaat via Bluetooth te registreren met een andere terminal in de buurt die al over de inloggegevens beschikt.

Zo wordt het mogelijk om eenvoudig over te stappen van bijvoorbeeld een iPhone naar een Android-apparaat. Gebruikers kunnen inloggen op de Google Chrome-browser die draait op Microsoft Windows, met een wachtwoord op een Apple-apparaatvat samen voor de rand Vasu Jakal, Microsoft Vice President Beveiliging, Compliance, Identiteit en Privacy.

Zie ook het filmpje:

Voor de techreuzen zijn er alleen maar voordelen aan het adopteren van Fido. Naast de eenvoud is het ook een veiligere authenticatiemethode. Dit voorkomt dat sommige mensen hetzelfde wachtwoord gebruiken voor al hun zeer kwetsbare services of groepen. Fido maakt het eindelijk mogelijk om phishing te bestrijden en te voorkomen dat je je toevlucht neemt tot sms-authenticatie, die kan worden gehackt.

bronnen: de GoogleEn appelEn de rand

READ  Een grote inbreuk op de beveiliging brengt veel servers op internet in gevaar