Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De eerste beelden van de telescoop zijn adembenemend

nauwelijks werken James Webb Het geeft al volledige voldoening. De eerste foto’s gemaakt door ruimtetelescoop aan wetenschappers met ongekende kwaliteit en nauwkeurigheid, rapporten HuffPost.

NASA heeft onlangs verschillende foto’s vrijgegeven die door de telescoop zijn gemaakt en veel internetgebruikers hebben ze vergeleken met de opnamen die eerder door andere telescopen zijn gemaakt. Het resultaat is duidelijk: James Webb, nu 1,5 miljoen kilometer verwijderd van grondpresenteert de beste beelden ooit gemaakt.

De eerste foto’s

De machine heeft de uitlijningsfase van zijn wetenschappelijke instrumenten sinds 28 april voltooid. De drie beeldvormende apparaten en de spectrometer zijn nu goed uitgelijnd op de hoofdspiegel met een diameter van 6,5 m. Wetenschappelijke beelden zullen voor de zomer arriveren. Maar de tools hebben al aangetoond dat ze “scherpe, goed gerichte afbeeldingen kunnen maken”, beweert hij NASA.

READ  E3 2021: Avatar - Frontiers of Pandora onthuld door Ubisoft - Video Game Nieuws

Het Mirim-instrument heeft al beelden opgeleverd van sterren en gas uit de Grote Magelhaense Wolk, heelal Dwerg, in de buurt van de Melkweg. “Deze eerste foto was meteen fascinerend”, tweette Pierre-Olivier Laguig, wetenschappelijk directeur bij de Franse Commissie voor Atoomenergie en Alternatieve Energieën. “We zagen de beeldkwaliteit die we zochten.”

De bouw en lancering van de James Webb Telescope kostte 10 miljard euro. zal toestaan voor astronomen Over de hele wereld om het “verleden” te observeren, zoals de eerste sterrenstelsels die 200 miljoen jaar na de oerknal werden gevormd.