Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Aparte module van het ruimtestation om plaats te maken voor een nieuw laboratorium

Er is een verandering binnen Internationaal Ruimtestation (ISS). Het ruimtevaartuig Progress MS-16 gleed maandag om ongeveer 13.00 uur (Franse tijd) weg en nam een ​​Pirs-module mee die was losgekomen van het station.

Deze docking-poort, die eerder is gebruikt voor uitstapjes van voertuigen, astronauten, vervolgens uiteengevallen in de atmosfeer, meldt Wetenschap en de toekomst. Deze eenheid zou oorspronkelijk vijf jaar aan het internationale ruimtestation ISS worden gehangen, maar heeft meer dan twintig jaar op zijn kant gestaan. Het lek is het eerste.

Nieuwe multifunctionele unit

Zo laat Pierce een vacature achter op het internationale ruimtestation die binnenkort zal worden gevuld met een nieuwe eenheid RussischGedoopt Nauka (“vlag” in het Russisch). Je zou veilig moeten aankomen op 29 juli. bouw dit
laboratorium De ruimte werd begin jaren 2000 geïdentificeerd en zou in 2007 gelanceerd worden, maar verschillende technische problemen vertraagden het project.

De definitieve installatie ervan vereist verschillende voertuiguitstapjes. Met een volume van 70m3 zal deze unit tot 21 gelijktijdige laboratoriumexperimenten mogelijk maken. Het biedt ook verschillende extra bedden voor astronauten, die een keuken en toiletten zal bevatten.

Gelede en robotarm

De Nauka zal ook kunnen dienen als reddingsschip en aanloophaven voor Russische schepen en zal een extra luchtsluis bieden voor vertrek. Het laboratorium is uitgerust met een lucht- en waterregeneratiesysteem, motoren, navigatie- en positiecontrolesystemen

Daarnaast brengt Nauka een definitieve nieuwigheid: een robotarm genaamd ERA (European Robotic Arm). De lengte van deze laatste, geïnstalleerd aan de zijkant van de unit, is ongeveer 11 meter. Dankzij de zeven gewrichten kan het op het oppervlak van het internationale ruimtestation ISS bewegen en een lading tot 8 ton verwerken met een nauwkeurigheid van 5 mm.

READ  Wijzen deze drie mysteries op een nieuwe astrofysica en kosmologie?