Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Antoine de Saint-Africa is de nieuwe president van Danone

Hij zal op 15 september de teugels van de Franse reus overnemen. De Fransman Antoine de Saint-Africa is de nieuwe president van Danone, eigenaar van de merken Actimel en Evian. Zijn benoeming werd op maandag 17 mei vastgelegd door de raad van bestuur, twee maanden na de vergadering die resulteerde in de definitieve verwerping van zijn voorganger, Emmanuel Faber, aan het einde van een campagne van aandeelhouders gecombineerd met de divisies binnen de raad van bestuur. .

De nieuwe CEO van het merk met 100.000 werknemers wereldwijd staat voor de uitdagende taak om een ​​pad naar groei te vinden. Maar ook om een ​​bestandspagina om te draaien ‘Pijnlijke oordeelscrisis’In de woorden van voorzitter Jill Schneep, tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders eind april.

“Ik ben trots en vereerd om lid te worden en binnenkort een bedrijf te leiden dat altijd een inspiratie voor me is geweest.”Zei Antoine de Saint-Africa. Zoals hij tegen zichzelf zegt ‘Geduld om te schrijven, met alle Danoners [surnom des salariés de Danone]En het Directiecomité en de Raad van Bestuur, het volgende hoofdstuk in onze groei en ontwikkeling [la] Bedrijfsmissie Danone.

Tot nu toe was Antoine de Saint-Afrique, 56, gedelegeerd bestuurder van de Barrie Kalibo Group in Zürich, die voedselreuzen (Unilever, Nestlé of Mondelez) voorziet van cacao- en chocoladebereidingen, evenals voor banketbakkers. Zijn vertrek werd vorige maand aangekondigd, wat aanleiding gaf tot speculatie over zijn aanstaande aankomst bij Danone.

Zijn record werd geprezen bij Barry Callebaut. Met hem heeft de groep ook een fase van expansie doorgemaakt “In termen van groei meer dan geld”Vontobel-analist Jean-Philippe Berchi. Het volstaat om een ​​geruststellend profiel te geven van de aandeelhouders die Emmanuel Faber verantwoordelijk hielden voor de commerciële en financiële prestaties die onvoldoende werden geacht.

READ  Wat verandert er in de berekening van de OZB in 2024?