Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Android verliest een enorm voordeel aan Apple

Android verliest een enorm voordeel aan Apple

Het debat tussen Android en iOS is zo oud als smartphones zelf. Beide besturingssystemen hebben hun voor- en nadelen, maar Android heeft al lang één groot voordeel: de mogelijkheid om oude videogameconsoles te emuleren. Maar dat was vroeger.

Er zijn twee kampen: Android-fans en Apple-fans. Je zou natuurlijk voor Android of iOS kunnen kiezen als puur filosofische keuze, maar er zijn ook meer praktische redenen waarom mensen de voorkeur geven aan het een of het ander.

De keuze tussen Android en iOS hangt niet alleen af ​​van persoonlijke voorkeuren, maar ook van de unieke kenmerken van elk systeem. Android, dat vaak als meer open wordt beschouwd, maakt aanpassingen en vrijheden mogelijk die iOS niet biedt. Of het nu gaat om het kiezen van verschillende smartphone-ontwerpen, de mogelijkheid om de gebruikersinterface te wijzigen of het installeren van apps buiten de Play Store, Android heeft gebruikers voor zich weten te winnen die op zoek zijn naar flexibiliteit.

Emulatie: een oud bolwerk van Android

Lange tijd was emulatie de exclusieve speeltuin van Android. Gebruikers kunnen console-emulators installeren, zodat ze oude games kunnen spelen. Apple daarentegen is op dit punt altijd streng geweest en heeft emulators strikt verboden uit de App Store. De simulatie was op iPhone en iPad, bedankt JailbreakMaar het bleef een zeer ontoegankelijke praktijk.

Dit verbod was gebaseerd op juridische en ethische redenen, aangezien emulators vaak in verband worden gebracht met praktijken die de rechten van gamemakers schenden.

De legaliteit van emulators is echter complex. Hoewel het gebruik ervan onder bepaalde omstandigheden legaal is, heeft Apple er altijd de voorkeur aan gegeven dit grijze gebied te vermijden. Deze sterke positie gaf Android een duidelijk voordeel en trok fans van retrogames en softwarevrijheid aan.

READ  Thomas Pesquet verliet het internationale ruimtestation op weg naar de aarde

Wat is emulatie precies?

Voordat we verder gaan, is het belangrijk om te begrijpen wat simulatie is. Simpel gezegd is emulatie de emulatie van de manier waarop een videogameconsole werkt op een ander apparaat, zoals een smartphone of tablet.

Hierdoor is het mogelijk om oude games op moderne hardware te spelen, wat vooral populair is bij nostalgische fans en fans van retro games.

Een kwalitatieve verschuiving bij Apple

Onlangs verraste Apple met een beleidswijziging als onderdeel van de DMA-implementatie in Europa.

Nu zijn emulators toegestaan ​​in de App Store, wat de deur opent naar een reeks apps die voorheen gereserveerd waren voor Android. Delta, een emulator voor Nintendo-consoles, was een van de eerste emulators, gevolgd door Gamma voor de originele PlayStation en vervolgens PPSSPP voor de Sony PSP.

Bron: Gamma-screenshot

Het meest opvallend is de komst van RetroArch naar iOS, iPadOS en Apple TV, een multi-emulatorplatform dat consoles als PSP, DS, PlayStation en Mega Drive ondersteunt.

Bron: RetroArch

RetroArch, een al lang bestaande referentie voor Android, wordt zo toegankelijk voor Apple-gebruikers, waardoor een van de barrières wordt weggenomen die de twee ecosystemen scheiden.

Verlies voor Android

Android verliest dus een groot element van differentiatie met de iPhone, iPad en Apple TV. Ja, het is niet de enige, maar het is een van de argumenten vóór Android geweest voor emulatorliefhebbers. En voor hen is dit belangrijk.

Dezelfde opmerking voor cloudgamen, nu beschikbaar in de App Store.

Natuurlijk zijn er nog steeds voordelen aan het kiezen van Android. Maar het verliezen van exclusiviteit in emulatie is een grote klap voor Android.

READ  TikTok staat tien minuten video's toe

Wilt u zich aansluiten bij een gemeenschap van enthousiastelingen? Ons meningsverschil Het verwelkomt u, het is een plaats van wederzijdse hulp en passie voor technologie.