Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Android Auto voor mobiel staat op het punt voor altijd te sterven

Android Auto is nu officieel en binnenkort zal het verdwenen zijn. Gebruikers krijgen nu een bericht te zien dat het einde van aankomende services aankondigt. Google wil de weinige overgebleven overlevenden migreren naar zijn assistent, die vergelijkbare functionaliteit ondersteunt.

Credits: BMW

We kunnen mijlenver zien wat er gebeurde, het is nu officieel. Sinds deze week hebben veel gebruikers gemeld dat ze een melding in hun apps hebben gezien Android Auto. Dit is vrij duidelijk: “Android Auto voor telefoon werkt binnenkort niet meer”. Als het te groot wordt weergegeven op het scherm van de gebruiker, geeft het geen details. Het is dus tegenwoordig onmogelijk op welke datum je de laatste zin uitspreekt.

Google verbaast de gebruikers echter niet echt. Mountain View blokkeert al enkele maanden app-downloads op Android 12. Zelfs als we het op een oude smartphone zouden kunnen installeren, was het erg moeilijk om het goed te laten werken. We vermoedden toen dat dit niet veel goeds voorspelde voor de laatste.

Google kondigt het definitieve einde van Android Auto op smartphones aan

Maar sinds afgelopen zomer draait de app nog steeds op Android 11 en eerder. Het lijkt er dus op dat aan dat tijdperk een einde komt. Voortaan verschijnt voor relevante gebruikers en binnenkort voor de hele community bovenstaande melding bij elke start, ook als men er met een swipe vanaf probeert te komen. We kunnen nog niet voorspellen wanneer dit stopt met werken, maar aangezien de melding er al ongeveer een week is, verwachten we dat Google binnenkort een aankondiging zal doen.

READ  Vijf ingetogen apparaten die je deze zomer in je tas wilt stoppen

Bovendien nam de fabrikant er geen genoegen mee zijn gebruikers op deze manier haastig te waarschuwen. De laatste publiceerde een persbericht waarin het einde van de ondersteuning voor Android Auto op smartphones werd bevestigd. De verklaring is enigszins geruststellend bedoeld, zoals Google beweert De ervaring zal niet helemaal weg zijn. ยป Het bedrijf stelt dat de I/O-conferentie een gelegenheid was om een Verbetering van de belangrijkste interface. Maar het is duidelijk dat dit betrekking heeft op de uitvoering van auto’s.

Over hetzelfde onderwerp: Android Auto krijgt eindelijk snelle reacties op het touchscreen

Overstappen van Android Auto naar Google Assistant en Driving Mode?

“Voor degenen die de mobiele ervaring gebruiken (mobiele Android Auto-app), gaan ze over naar de Google Assistent-rijmodus, onze volgende evolutie van de mobiele rijervaring. We hebben op dit moment geen verdere details om te delen.”Het bedrijf besluit. We zullen dus geduld moeten hebben om meer te weten te komen over de toekomst van de rij-assistent van Google. Op dit moment wordt er geen directe vervanging verwacht, tenzij je een gloednieuwe auto koopt die direct is uitgerust met Android Auto.

Ondanks alles kunnen we optimistisch zijn over iedereen. Google Assistant en zijn rijmodus zijn gearriveerd op Android 12-smartphones en hebben het gebruik van kaarten en de algemene functies van de app tijdens autoritten, zoals mediabeheer, aanzienlijk verbeterd. Verwijzend naar het persbericht kunnen we dan ook een nieuwe focus op deze oplossing verwachten, die in de nabije toekomst andere mogelijkheden zou kunnen bieden.

Deze beslissing zal echter niet iedereen bevallen, behalve om de hierboven genoemde redenen. “Ik kan je niet eens vertellen hoe boos ik was toen ik zag dat mijn telefoon de hele reis volledig onbruikbaar was. Een lid van de Android Auto-subreddit-raves. “Ik begrijp niet waarom ze besloten om deze verandering aan te brengen. Het is echt verbijsterend omdat AA perfect werkte voor zijn doel.

READ  Hackers vallen AMELI- en FranceConnect-accounts aan, wees waakzaam

bron : reddit