Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ancelotti, Emery en Tuchel: drie voormalige PSG-coaches in kwartfinales Champions League

Tot Karim Benzema wordt PSG drie keer belachelijk gemaakt. De Parijse koplopers waren al getuige van de successen van Thomas Tuchel (Chelsea) en Unai Emery (Villarreal), hulpeloos respectievelijk winnaars van de Champions League en de European League in 2021. Dit seizoen zegevierden de twee voormalige Parijse coaches. Van hun rol in 16 C1, als Carlo Ancelotti. Terwijl Paris Saint-Germain aan de poorten van de kwartfinales bleef steken.

Ancelotti: Beul

In mei 2013 nam Carlo Ancelotti de beslissing om zijn avontuur in het Parc des Princes niet te verlengen. De C1-titel, die later werd gewonnen door Real (2014), Bayern (2016-2017), Napoli (2018-2019) en Everton (2019-2021), kwam oog in oog te staan ​​met Paris Saint-Germain. in de huid van de beul. Real Madrid is verre van immuun, maar stond aan het hoofd van een groep bestaande uit Inter Milan, Shakhtyor Donetsk en Sharif Tiraspol. Tussen 5 overwinningen verloren de Merengues drie punten tegen het verrassende Moldavië (1-2).

La Liga-leiders verschijnen in het Parc des Princes en worden verstikt door Parijse stomerijen. De mannen van Pochettino hebben alle benodigde ingrediënten bij elkaar gezocht (1-0). Mbappe denkt dat hij het deksel op de Parijse kwalificaties deed door de score in de tweede etappe te openen, maar een knoedel van Donnarumma bederft het recept. Benzema, Ancelotti’s goddelijke man bij Thibaut Courtois, kwam Paris frustreren met een hattrick. De Italiaanse coach is in de buurt en laat PSG over aan zijn oude demonen. En waarschijnlijk hebben we het helaas al 9 jaar niet kunnen houden.

READ  Fernando Alonso (Alpine) gemiste kans in Grand Prix van Australië

Tuchel: Uiting van wraak

“In Paris Saint-Germain voelde ik me de minister van Sport. Ik moest ook familieleden en vrienden van de sterren aansturen. Bij Chelsea werk ik rustiger.” In drie zinnen gelanceerd in SportwickThomas Tuchel vatte het gebrek aan sereniteit samen dat hij in Parijs aantrof. De Duitse coach werd in juli 2018 benoemd tot tweede plaats in de Champions League-finale in augustus 2020 en werd met Kerstmis ontslagen nadat hij Straatsburg had verslagen (4-0). Hij werd begin 2021 op de hielen van Chelsea gerekruteerd, won de C1 en legde in recordtijd zijn poot op de blues van het team.

Tuchel heeft de carrières van sommige spelers, zoals Rüdiger, nieuw leven ingeblazen en blijft de Londense club vooruit helpen in de Europa Cup. Uit in het toernooi eindigde Chelsea als tweede in hun groep, achter Juventus, dat hen in de tweede etappe met 4-0 domineerde. Tegen Lille, een van de duurdere tegenstanders in deze ronde van 16, toonden de Blues efficiëntie in de heenwedstrijd (2-0). Bij terugkeer bij Pierre Moroy ondervraagt ​​Yilmaz Chelsea gedurende 10 minuten. Het was tijd voor Pulisic om de gelijkmaker te maken, voordat Azpilicueta zich verzekerde van kwalificatie voor de kwartfinales (2-1).

Emery: herstel in Villarreal

In Parijs had Emery veel te lijden. De rentree van Barcelona (4-0, 1-6) en het verliezen van de titel in 2017, dan de uitschakeling tegen Real Madrid (1-3, 1-2) een jaar later. De Spanjaard verliet de club aan het einde van zijn contract in het voorjaar van 2018 en kijkt ernaar uit om terug te keren naar Arsenal. Het uitgangspunt werkt niet, de opvolging van Wenger is te zwaar om voor te stellen. richting Villarreal. Als hij faalt in de Europa League-finale met Arsenal tegen Chelsea (1-4), won hij in 2021 zijn vierde C3 bij Yellow Submarine-controles tegen Manchester United.

READ  De Fransman Victor Lavaye wint de achtste etappe van de gyrosrace

Tijdens deze avond rondde Rowley de penaltyreeks af (1-1; 11-10), Rowley stopte de poging van David de Gea, zijn evenknie als doelman. En Unai Emery mag zijn Argentijnse doelman nog steeds bedanken. Tegen Juventus, in de tweede etappe van de C1-ronde van 16, was het de keeper die zijn team in de wedstrijd hield tot het einde van de eerste helft. In de tweede helft zorgde het realisme van Moreno, Torres en Danjuma voor de rust (3-0). Villarreal stond in de kwartfinales na een sessie gekenmerkt door de “zestiende finale”, die het won van Atalanta (3-2) op de laatste dag van de groepsfase.