Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

AMD corrigeert enkele problemen met het verbruik van de Radeon RX 7900 XTX / XT

AMD corrigeert enkele problemen met het verbruik van de Radeon RX 7900 XTX / XT

Radeon RX 7900-serie verslaan videodecodering; Gemodereerd door Adrenaline Driver Edition 22.12.2. AMD waarschuwt echter dat “verdere verbeteringen op het gebied van energie-efficiëntie gepland zijn voor toekomstige versies.”

AMD heeft Adrenalin Edition driver 22.12.2 exclusief uitgebracht voor zijn RDNA 3 grafische kaarten. Radeon RX 7900 XTX en XT. Zoals het bedrijf opmerkt, bereikt het “een verbetering van het stroomverbruik tijdens het afspelen van video met hardwareversnelling”. Eigenlijk, zoals Intel Arc A750 en A770 grafische kaarten, die inactief veel verbruikende Radeon RX 7900-serie verslaan, maar bij het decoderen van video.

© ComputerBasis

Deze ontdekking viel op onze collega’s van ComputerBase. Zoals je kunt zien in de bovenstaande grafiek, verbruiken beide Radeon RX 7900’s met de oude driver, 22.12.1, veel meer dan andere grafische kaarten bij het afspelen van 4K YouTube-video met 60 fps. Metingen onthullen 71 W voor de Radeon RX 7900 XT en 80 W voor de Radeon RX 7900 XTX. Abnormaal verbruik voor dezelfde taak, de GeForce RTX 4090 is tevreden met 32 ​​watt en de Radeon RX 6900 XT met 30 watt.

Radeon RX 7900 XTX/XT: Nee, AMD verkoopt geen onvolledige GPU’s

Er volgen nog meer verbeteringen

De nieuwe driver verhelpt dit probleem volgens AMD. Het bedrijf schrijft echter in de notities dat “verdere verbeteringen op het gebied van energie-efficiëntie gepland zijn voor toekomstige versies.” Een van de geïdentificeerde problemen die wachten op een oplossing, lijkt inderdaad betrekking te hebben op “de hoge reservecapaciteit die op ad-hocbasis wordt waargenomen wanneer bepaalde monitoren met hoge resolutie en hoge verversingssnelheid worden gebruikt”. Kortom, het is duidelijk dat AMD nog niet alle problemen met het stroomverbruik heeft verholpen.

READ  Activiteitsexplosie van komeet Leonard

Verder repareert de nieuwe driver voor Radeon RX 7900 XT / XTX grafische kaarten ook de volgende bugs:

Waarneembare corruptie bij gebruik van de standaard HD met meerdere monitorinstellingen.
Waarneembare systeemstoring bij het schakelen tussen weergavemodi met 4 monitorinstellingen.
Bij het laden van Marvel’s Spider-Man: Miles Morales kan de applicatie crashen of kan de driver een time-out krijgen na het inschakelen van ray tracing-instellingen.

Om het stuurprogramma Adrenaline Edition 22.12.2 te downloaden, gaat u naar AMD-website.

Bron: AMD, computer basis