Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Als je niet van AI houdt, zal Windows 12 je misschien niet tevreden stellen

Als je niet van AI houdt, zal Windows 12 je misschien niet tevreden stellen

Windows 12 zal naar verwachting een van de belangrijkste technologieonderwerpen van 2024 zijn. Terwijl we wachten op officiële informatie, wijzen verschillende bronnen op een release in juni 2024.

Bron: Unsplash

Vanochtend was Windows 10 in het nieuws, toen Microsoft aankondigde dat het Windows 10 zou blijven ondersteunen, maar tegen betaling. Dit lijkt een voorbereidende stap te zijn voor de lancering van Windows 12. Er gaan al een tijdje geruchten rond: Windows 12, ook wel bekend als Next Valley en Hudson Valley, komt er binnenkort aan. Op dit moment hebben we alleen geruchten en enkele lekken van informatie, maar de details beginnen duidelijker te worden.

Nieuwe functies en strategische partnerschappen

Het startvenster van Windows 12 zal samenvallen met de komst van Intel Meteor Lake- en AMD Ryzen 8000-processors. Deze nieuwe processors zullen speciale AI-versnellers bieden, en meer bepaald NPU’s, in lijn met de geavanceerde mogelijkheden van Windows 12. Om nog maar te zwijgen van de compatibiliteit met ARM en de Snapdragon From Qualcomm, die ook over geavanceerde AI-functies beschikt.

Windows Centraal Daaruit blijkt dat de belangrijkste nieuwe feature van Windows 12 zal zijn Windows-schaal (gebruikersomgeving), Gebaseerd op kunstmatige intelligentie, aangevuld met Geavanceerde copiloot. Dit systeem kan de zoek- en workflow voortdurend verbeteren, de context begrijpen en geavanceerde functionaliteit bieden. AI zal ook een belangrijke rol spelen bij het verbeteren van Windows Search, waardoor zoekopdrachten in natuurlijke taal mogelijk worden.

Andere ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie zijn onder meer Superresolutie Om de kwaliteit van video’s en games te verbeteren, evenals verbeteringen in realtime vertaalmogelijkheden. Daarnaast gaat Microsoft ook experimenteren AI-geanimeerde achtergrondenom interactieve parallaxeffecten te creëren.

READ  Seizoen 4 van Shadowlands staat gepland voor later dit jaar! -World of Warcraft

Naast AI zal Windows 12 een speciaal creatiegebied integreren in het Start-menu en de Verkenner, waardoor de services van Microsoft voor makers worden gecentraliseerd. Er wordt ook gezegd dat er grote energiebesparende verbeteringen in de maak zijn, met functies die de levensduur van de batterij op sommige apparaten tot 50% kunnen verlengen.

Er is een nieuwe “Groene Stroom”-functie gepland om het opladen van apparaten te optimaliseren op basis van de beschikbaarheid van hernieuwbare energie. Deze laatste functie zal ongetwijfeld gereserveerd zijn voor specifieke regio’s, en is in de VS al sinds iOS 16 aanwezig. Ten slotte zal Microsoft een uitgebreide herziening van de desktopinterface van Windows 12 overwegen, met opmerkelijke aanpassingen aan de taakbalk en andere interface-elementen. . .

Mogelijke releasedatum voor Windows 12

Volgens brancherapporten is de waarschijnlijke releasedatum voor Windows 12 juni 2024. Deze schatting is gebaseerd op uitspraken van leidinggevenden bij grote technologiebedrijven, zoals Acer en Quanta Computer, en komt overeen met de geplande lancering van nieuwe processors door Intel en AMD. De lancering halverwege het jaar zal samenvallen met de komst van deze nieuwe processors, wat een vruchtbare voedingsbodem biedt om de geavanceerde mogelijkheden van Windows 12 volledig te benutten, vooral met betrekking tot kunstmatige intelligentie. Er moet echter worden opgemerkt dat Microsoft deze datum nog niet officieel heeft bevestigd.