Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Alles over de zuurstofafzuiger die op de maan zal landen

Verken ze Sollicitatiegesprekken Van onderzoekers, fotografen en reizigers die getuige zijn van een wereld die verandert onder het juk van de opwarming van de aarde.

U zult ook geïnteresseerd zijn


[EN VIDÉO] Leef en werk zoals de maan of Mars
Het Hawaii Space Exploration and Simulation Station (HI-SEAS) is een onderzoeksstation geïnstalleerd op een hoogte van ongeveer 2500 meter, in een koepel van ongeveer 110 vierkante meter, op de flanken van de Mauna Loa-vulkaan, Hawaii. Doel: het leven simuleren van menselijke kolonisten die zich op de maan of op Mars gaan vestigen. Niet alleen om te begrijpen hoe astronauten in moeilijke omstandigheden met elkaar kunnen omgaan, maar ook om de meest geschikte methoden en apparatuur te ontwikkelen om op de maan en Mars te leven en te onderzoeken. © HI-SEAS

Thales Alenia Space heeft een contract gewonnen van de European Space Agency (ESA) maken demonstrant Laat de maan eruit halenZuurstof Ali de maan. Zoals Roger Ward, technisch directeur van Thales Alenia Space in Engeland, uitlegde aan “ Om permanent op de maan te kunnen verblijven, astronauten Ze zullen de hulpbronnen die ze op de site vinden moeten exploiteren in plaats van ze vanaf de grond te vervoeren Dit is met name het geval voor zuurstof, wat gunstig is voor de menselijke ademhaling en de productie vanAl Dawasir. In feite is het moeilijk om te zien hoe een mens al zijn basisbehoeften van de aarde wordt weggevoerd de maanvooral als hij te blijven voor zeer lange periodes.

READ  Starfield en Redfall: Bethesda's AAA-projecten vertraagd - Nieuws

De complexe uitdaging om zuurstof op de maan te creëren om het menselijk leven te ondersteunen

Deze demonstrator moet de mogelijkheid om de middelen te gebruiken verifiëren Ter plekke (ISRU- Bij het gebruik van sitebronnen), in dit geval de productie van zuurstof, in de hoeveelheden die toekomstige maankolonies nodig hebben. Hiervoor zal hij gesmolten zout gebruiken enelektrolyse om zuurstof uit maanstenen te halen, of De begrafenis “.

In detail wil de European Space Agency dat deze demonstrator 50 tot 100 gram zuurstof uit de maanregoliet haalt met het vermogen om 70% van de zuurstof in een monster te extraheren. Een andere beperking is dat de demonstratie binnen 10 dagen moet plaatsvinden. Deze beperking verklaart de wens van ESA om de kosten te verlagen van de bieder die zal werken metenergie De zonne, gedurende één maandag, en, laten we niet vergeten, het duurt 15 dagen. De missie stopt en eindigt bij het vallen van de avond vanwege gebrek aan energie.

Deze demonstrator zal worden ontworpen om te vliegen op een reeks potentiële maanlanders, waaronder natuurlijk de multirole-lander Grote Europese logistieke landingseenheid (E3L) van het Europees Ruimteagentschap.

Woord van Roger Ward, technisch directeur van Thales Alenia Space in Engeland.

Futura: Heeft Thales Alenia Space al een idee van een extractietechnologie die je wilt testen en gebruiken op de maan?

Roger wijk: Het Thales Alenia Space-team gebruikt het Metalysis FFC-proces, ontwikkeld in het VK, om zuurstof te extraheren door elektrolyse en gesmolten zout.

Futura: Het lijkt erop dat het gebruik van elektrolyse niet optimaal is. Wat denk je?

Roger wijk: Het optimaliseren van elk proces dat op de maan plaatsvindt, moet rekening houden met veel verschillende aspecten, naast het uitvoeren van het proces op aarde. Het project evalueert voortdurend het ontwerp om de hoeveelheid geproduceerde zuurstof te bepalen ten opzichte van: Collectief en aan de macht. We zijn ons er terdege van bewust dat elke operatie op de maan kosteneffectiever moet zijn dan het leveren van zuurstof van de aarde.

READ  TikTok staat tien minuten video's toe

Futura: Moet uw demonstrator 50 tot 100 gram zuurstof extraheren om zowel het concept als de technologische opties te valideren?

Roger wijk: Afgezien van het aspect “hoeveelheid geproduceerde zuurstof”, wil onze demonstrator het proces van het proces op de maan volledig beschrijven.

Futura: Maar welke prestatie wil je voor een operationele eenheid? 300 tot 400 liter zuurstof voor één kilogram grond?

Roger wijk: Het payload-concept is modulair, schaalbaar en voornamelijk ontworpen om aan te tonen dat technologieën werken en om de gebruikte processen en materialen te verbeteren. Sommige van deze processen en materialen zijn nieuw voor het project en daarom kunnen de prestaties van de business unit op dit moment niet worden bekendgemaakt.

Futura: Welke beperkingen heeft de ESA?

Roger wijk: De focus ligt op het demonstreren van het proces en de technologie die ervoor zorgen dat zuurstof die op de maan wordt gegenereerd goedkoper is dan zuurstof die vanaf de aarde wordt getransporteerd.

Futura: Wat waren de grootste moeilijkheden bij het ontwerpen van dergelijke apparatuur? Is zwaartekracht een groot probleem?

Roger wijk: De zwaartekracht Niet de belangrijkste uitdaging. De belangrijkste uitdagingen zijn maangrond, of regoliet, en gesmolten zout. Maanregoliet is anders dan alles wat op aarde wordt gevonden, omdat het in een vacuüm wordt geproduceerd door zware deeltjes te bombarderen door zonnewind en botsing meteorieten. Bij afwezigheid van vocht enAtmosfeer, de deeltjes zijn erg klein, soms statisch geladen en grof, wat de kroonluchter erg plakkerig en zeer moeilijk hanteerbaar maakt. Gesmolten zout heeft een hoge temperatuur, wat op aarde niet erg is, maar op de maan is het gebruik van licht en vacuümruimtematerialen erg moeilijk. Om deze twee technologische uitdagingen (en vele andere) aan te gaan, zal daarom een ​​programma van technologische tests ter plaatse worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat de apparatuur en het proces in een zo representatief mogelijke omgeving werken voordat Bouw Laatste lancering.

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?