Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Alledaagse leven.  Lenersverzekering, belastingen… Wat verandert er vanaf 1 juni?

Alledaagse leven. Lenersverzekering, belastingen… Wat verandert er vanaf 1 juni?

Juni behoudt zijn aandeel in nieuwe wetten of apparaten die van kracht worden, en niet te vergeten verschillende deadlines die niet mogen worden gemist.

Woninglening: vereenvoudigde toegang en reparatie van lenersverzekering

Goed nieuws als je van plan bent een lening af te sluiten om een ​​huis te kopen: de Lemoine Act wordt vanaf woensdag gedeeltelijk van kracht, aangezien deze van toepassing gaat zijn op nieuwe contracten. Het biedt met name de mogelijkheid om de verzekering van de kredietnemer op elk moment te beëindigen om te profiteren van een concurrerend aanbod dat goedkoper is en/of betere garanties biedt.

Voor reeds lopende contracten zullen kredietnemers tot 1 september moeten wachten om van deze maatregel gebruik te kunnen maken.

Bovenal maakt de wet Lemoine een einde aan de medische vragenlijst voor leningen onder de 200.000 euro en vereenvoudigt de toegang tot een hypotheek voor mensen die aan kanker of hepatitis C hebben geleden. Andere kredietnemers binnen vijf jaar na herstel.

Meer informatie over service-public.fr.

PER en levensverzekeringen: meer transparantie ter vergelijking

Twijfelt u tussen een pensioenspaarplan (PER) en een levensverzekering? Nog een goed nieuws: vanaf 1 juni moet elk product een tabel bevatten met de kosten per vergelijkbare categorie, zodat abonnees verschillende aanbiedingen kunnen vergelijken.

Ook hier verloopt de inwerkingtreding van deze maatregel geleidelijk omdat nog tot 1 juli moet worden gewacht om de totale gemaakte kosten per rekeneenheid of actief te verkrijgen.

Meer informatie over service-public.fr.

Meerdere deadlines komen eraan

Ze hadden een paar dagen meer dan hun buren, maar ze zouden de deadline niet langer kunnen uitstellen. Inwoners van de departementen 55 (Maas) t/m 976 (Réunion) dienen hun belastingaangifte 2021 vóór 8 juni. Voor niet-ingezetenen en ingezetenen van andere departementen, evenals de Fransen die voor papieren reclame hebben gekozen, is het al te laat. Als je de boot mist, is het beter om het schot zo snel mogelijk te corrigeren, anders stel je jezelf bloot aan boetes van 10, 20 en zelfs 40%.

READ  Hoe kiest u uw stacaravan voor deze zomer?

Vind hier ons artikel over de financiële kalender van 2022.

De 12 juniDe Fransen, die stemrecht hebben, worden uitgenodigd voor de stembus om de eerste ronde van de parlementsverkiezingen te kiezen. De tweede ronde vindt over een week plaats 19 juni.