Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Alice Vinot geniet van haar eerste titel op de 3000 meter Steeplechase

Alice Vinot geniet van haar eerste titel op de 3000 meter Steeplechase

Frans kwartier, zondag 9 juni, op de Europese kampioenschappen atletiek in Rome. Twee gouden medailles snel achter elkaar, nauwelijks tijd om de naald te bewegen. Alice Vinot over 3000 meter steile achtervolging (9 minuten 16 seconden 22) en Gabrielle Toal over 800 meter (1 minuut 44 seconden 87). Hetzelfde metaal, hetzelfde geluk, dezelfde driekleurige vlag op de schouders, dezelfde knuffel, twee totaal verschillende paden.

Lees ook | Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Serena Samba Maiella, altijd de snelste, biedt zichzelf een Europese kroon en een nieuwe status aan in de aanloop naar Parijs 2024.

Het Duitse team was onbetwist op het circuit en streed voor de overwinning van Alice Vinot – vertegenwoordiger Jessa Felicitas Kraus eindigde als tweede in het evenement en de Britse Elizabeth Beard als derde. De jury oordeelde aanvankelijk dat de Franse vrouw na de riviersprong in de lijn had gebeten. Hij werd gediskwalificeerd vanwege zijn teen en de straf was zwaar. Vervolgens heb ik het opnieuw geclassificeerd nadat ik de foto’s had bekeken. Toen ging Duitsland opnieuw in beroep. Bespreek het dan opnieuw. Vervolgens werd de zaak geverifieerd en kwam er uiteindelijk witte rook uit het kantoor van de rechters. Een overwinning die een beetje lijkt op de carrière van de Franse kampioen: chaotisch.

Alice Vinot kende feitelijk een valse start in de atletiek. Montbéliard, geboren in 1991, dacht dat haar carrière en haar medailledromen voorbij waren voordat deze zelfs maar begonnen was, toen ze 17 jaar oud was. Tot deze leeftijd is het niets anders dan normaal. De tiener begon, net als vele anderen, op 13-jarige leeftijd met cross country op de middelbare school. De kwaliteiten zijn er. Ze werd in de gaten gehouden en kreeg een lerarenlicentie en vervolgens een federale licentie. Er wacht ons een klassieke carrière.

READ  Brest versloeg Mallorca in een vriendschappelijke wedstrijd

Maar wat volgt is eervol, meer niet. Franck Comtoise blijft staan ​​en moedigt de jonge vrouw aan zich op haar studie te concentreren. Geen sporten op hoog niveau meer en dromen van een meisje dat lacht op het podium. Met haar baccalaureaat in de hand begon ze in 2008 aan haar indrukwekkende ingenieursstudie. Zes jaar lang toewerken naar haar diploma, ondergedompeld in boeken, buiten het goede spoor. In 2015 keerde Alice Vinot, nadat ze ingenieur was geworden, terug naar de atletiek. Vanaf nul of bijna.

De massa die we ontdekken op dertigjarige leeftijd

Het werd aangesteld door Peugeot, die het naar Spanje stuurde, en naar Galicië om preciezer te zijn. Daar ontmoette ze Manuel Martinez Agitos, coach van Celta Atlétismo Femenino de Vigo. Ze is 25 jaar oud, een leeftijd waarop waarde en talent doorgaans worden erkend. Zij, Alice Vinot, weet niets van haar potentieel. Ze moet haar toonladders nog oefenen, als een beginner. Wat doe je.

Dan begint de race tegen de tijd en de leeftijd. Ik heb mijn afstand gevonden: 3000 meter torenspits. Ze verbetert haar tijd, uitstapje na uitstapje. Ze wordt uitgenodigd voor het Franse kampioenschap en vervolgens voor het Franse nationale team. In 2021 werd ze vice-kampioen van de European Indoors. Ze is 30 jaar oud, een leeftijd waarop de reputatie feitelijk gevestigd is. Ze is nog steeds slechts een atleet in wording, een goudklompje dat we aan het ontdekken zijn. In 2022 brak ze het dertienjarige Franse record in haar discipline. Je zult hem vijf keer raken. Ze eindigde als 10e op de Wereldkampioenschappen in Eugene (Oregon) in 2022 en eindigde het jaar daarop als vijfde in Boedapest. Snel, snel, sneller dan ooit. de tijd gaat voorbij.

READ  Andre Onana, Boss Facts en Anthony Lopez

Je hebt nog 44,61% van dit artikel te lezen. De rest is gereserveerd voor abonnees.