Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Alexandria Ocasio-Cortez werd samen met andere wetgevers in Washington gearresteerd tijdens een protest tegen abortusrechten

De politie zei dat 17 Amerikaanse parlementariërs, waaronder de opkomende linkse ster Alexandria Ocasio-Cortez, dinsdag 19 juli in Washington zijn gearresteerd na een demonstratie ter verdediging van abortusrechten.

Verkozen Democraat Ilhan Omar schreef op het sociale netwerk dat ze werd gearresteerd tijdens een… “Burgerlijke ongehoorzaamheid”. “Ik zal er alles aan doen om alarm te slaan over het misbruik van onze reproductieve rechten”Hij voegde het linkse lid van de Democratische Partij toe, zoals Alexandria Ocasio-Cortez. Een video op het Twitter-account van laatstgenoemde, genaamd “AOC”, toont een politieagent die haar begeleidt, maar niet geboeid, vanaf de straat tegenover het gebouw van het Hooggerechtshof.

Democraten proberen hun kiezers te mobiliseren

De rechterlijke macht heeft eind juni het grondwettelijke recht op vrijwillige zwangerschapsafbreking in de Verenigde Staten opgeblazen, waardoor elke staat het recht kreeg om het te verbieden en een politieke tsunami te veroorzaken. Democraten en president Joe Biden proberen hun kiezers over dit onderwerp te verzamelen in het licht van de tussentijdse verkiezingen die in november zijn gepland. Volgens het Amerikaanse mediabureau Axios zijn de zeventien gearresteerde afgevaardigden, die lid zijn van het Huis van Afgevaardigden, allemaal democraten en de meesten van hen zijn vrouwen.

Lees ook: Het Huis bestraft Paul Gosar, de door de Republikeinen gekozen functionaris die Alexandria Ocasio-Cortez . als doelwit had

Het was in dezelfde straat, in het hart van de federale hoofdstad en tussen het Capitool en het Hooggerechtshof, dat duizenden mensen zich verzamelden in de uren en dagen na de historische beslissing van het Hooggerechtshof, op 24 juni, om te protesteren tegen het . tegen een “flits terug” Historisch.

De wereld met AFP

READ  LIVE - Covid-19: een Pfizer-boostervaccin met vergunning voor kinderen van 16-17 jaar in de VS