Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Alain Finkielkraut gaat draaien terwijl hij denkt dat hij uit de lucht komt tegen Pascal Praud

Filosoof Alan Finkelkraut. ​ Reitman / Ciba

Lunar tv-serie! Academisch Alan Finkelkraut, 71, was woensdagochtend te gast van Het is tijd voor professionals Op CNews. Vijf minuten lang dacht de filosoof dat hij uit de lucht was.

“Ik ben zo blij om Alain Finkielkraut te verwelkomen om een ​​simpele reden: hij houdt zoveel van je, en hij vuurt Pascal Braude Voor zijn gast. Ik hoor graag van je, maar ik begrijp je niet altijd. ​

“Ja, omdat hij zo hoog vliegt”, antwoordt Alan Finkelkraut. “In die zin was het niet (…) Integendeel, ik vind het wel eens op lage hoogte vliegen”, antwoordt de journalist. De filosoof, die deed alsof hij weg wilde, antwoordde: “Oké, laten we weggaan.” “Blijf, blijf … maar soms vraag ik me af waarom hij dat zei”, vervolgt de journalist. “Je gaat me niet weer kwaad maken bij Olivier Duhamel, maar ik wil er even over praten. Ik zal heel openbaar zijn,” onderbreekt Alain Finkelkraut op een heel bekende toon.

“Je denkt dat ik een grapje maak”

De journalist biedt Alain Finkielkraut aan om te reageren op fragmenten uit zijn interview met Doel Laten we eens kijken naar de opmerkingen die hij in de week maakte. De filosoof schudt zijn hoofd en zegt: ‘Je begrijpt het niet altijd omdat je denkt dat ik een grapje maak. Je hebt een Rioufol en je denkt dat ik een grapje maak.’

Pascal Braude wenst terug te keren naar de verdrijving van Alain Finkielkraut vanaf de LCI-antenne nadat hij controversiële opmerkingen had gemaakt over de zaak van Olivier Duhamel, beschuldigd van incest tegen zijn schoonzoon. Ik dacht bij mezelf: waarom zegt hij dat? In deze kwestie is er geen ruimte voor nuances! Oliver Duhamel heeft als jonge tiener een affaire met zijn stiefzoon. Het is crimineel! Vraagt ​​Pascal Braude.

“Het is gestart? “

Alain Finkielkraut vraagt ​​de omroep om te stoppen: “Het is oké! Het is oké!” “Dus waarom probeer je je te kwalificeren?” Vervolgt de journalist. “Je zult het zien,” antwoordt Alan Finkelkraut plotseling, terwijl hij zijn hoofd buigt voordat hij zichzelf lange seconden in grote stilte opsluit.

Zonder een reactie van zijn gast herinnert Pascal Braude ons eraan: “Dat is de vraag!” Er valt een zware en verwarrende nieuwe stilte. De omroeper vraagt ​​opnieuw: “Meneer Finkielkraut?” “Ik zal antwoorden … nu, daar?” Het is gestart? Is de show begonnen? ‘Vraagt ​​de filosoof. Maar ja, dat deed het. Pascal Braud bevestigt dat we vijf minuten in de ether waren. De schrijver herstelt zich: “Sorry, ik wist niet dat de show was begonnen. Ik zal je antwoorden. ”Een surrealistisch moment!

READ  In Brest breekt Banksy records