Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

AirPods, mobiele telefoons en kleding… het fenomeen verloren pakketjes domineert Roadies op zondag 9 juni

AirPods, mobiele telefoons en kleding… het fenomeen verloren pakketjes domineert Roadies op zondag 9 juni

Sinds het begin van de ochtend van zondag 9 juni 2024 worden pakketten die qua gewicht ontbreken, als mysteriepakketten verkocht in het Ibis-hotel in Rodez. Een momenteel modieus fenomeen dat erg populair is bij consumenten.

Op zondag 9 juni vindt er vanaf het begin van de ochtend een bijzondere activiteit plaats in Rodez. We hebben het hier niet over de Europese verkiezingen, maar eerder over de verkoop van ‘mysterieuze pakketten’ in het Ibis Hotel in Rodez. Sinds 9.00 uur zijn er honderden vermiste pakjes te koop in het etablissement aan de St. Serresstraat. Dit zijn producten die zijn aangevraagd door andere mensen waarvan de eigenaren niet zijn gevonden. Om afval te voorkomen, worden ze per gewicht verkocht via geautoriseerde distributeurs.

Dit fenomeen wordt momenteel steeds populairder en de reden is simpel: sinds 1 januari 2022 en de inwerkingtreding van de Anti-Afvalwet is het verboden om onverkochte non-food artikelen te vernietigen. “Veel normen zijn de reden achter deze fouten”, legt Stephane Bournonville, organisator van het evenement, uit. Omdat deze producten internationaal zijn, zijn er bijvoorbeeld fouten in adressen en zijn de levertijden te lang, wat mensen ertoe aanzet om hun bestellingen op het laatste moment annuleren…We halen het op bij logistieke platforms, die ons soms heel veel apparatuur bezorgen!”

Het is een trend die verband houdt met overmatige consumptie

Met zijn bedrijf Flamingo Box maakt de manager zijn handen vuil. Zelf koopt hij ze blindelings en negeert de inhoud van de verschillende dozen voor zijn ogen. Binnenin vinden we allerlei soorten producten: speelgoed, kleding, pruiken, batterijschroevendraaiers en zelfs elektronische producten zoals een iPad of zelfs een Tesla-aansluitset voor elektrische auto’s. De dag ervoor zouden klanten in Aurillac mobiele telefoons of zelfs AirPods hebben gevonden. “Mensen bestellen ondraaglijke dingen online, en de waarheid ligt voor onze ogen”, zegt verkoper Stephane Bournonville. “We worden geconfronteerd met overmatige consumptie, soms zonder dat we dat willen!”

READ  Dus hoe kunt u er ook van profiteren?

In de loop van de ochtend raakten veel nieuwsgierige mensen betrokken bij het spel, Sylvain was bijvoorbeeld een beetje teleurgesteld door de twee pakketten. Hij kreeg het natuurlijke ijzer en de netwerksleutel. “Ik weet nog niet zo goed wat ik ermee ga doen, maar ik ben blij met de ervaring”, lacht hij. Tom, 9, hoopt zijn eigen videogames te vinden. Het is geïnspireerd door Nathanaël, die bepaalde producten gebruikt om goede deals te spotten. “Het is een primeur voor mij, maar het is geweldig, we kunnen alles vinden”, zei hij. Martine (76 jaar) van haar kant vond een paar schoenen die helaas niet in haar maat pasten. “Ik zal het doorgeven aan mijn kleinkinderen”, zegt ze.

Deze trend van ‘mysteriepakketten’ bereikt een breed publiek. Een van de hotelmedewerkers belde zelfs haar man om hem te vragen daarheen te gaan. “Mensen zijn dol op dit soort concepten”, besluit de directeur van Flamingo Box, “Het lijkt een beetje op de loterij, alleen hier win je elke keer, ook al vind je het niet altijd leuk.”