Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“Publieke misrekeningen voeden generatieconflicten in Frankrijk.”

“Publieke misrekeningen voeden generatieconflicten in Frankrijk.”

Kroniek – Terwijl de uitvoerende macht wanhopig op zoek is naar besparingen op de overheidsuitgaven, vormt het elimineren van de koppeling van het basispensioen aan de inflatie één ‘pad’.

Brengen we het psychodrama over pensioen terug in 2023, maar dan met totaal andere muziek? Deze keer gaat het niet om de actieve Fransen wier werk we langer willen maken. Gepensioneerden zitten op de eerste plaats, en één woord vat het debat samen: ‘de-indexering’.

Terwijl de uitvoerende macht wanhopig op zoek is naar besparingen op de overheidsuitgaven, vormt het elimineren van de koppeling van het basispensioen aan de inflatie een ‘pad’. Dit is de term die minister Thomas Cazenave van Openbare Rekeningen begin maart vorig jaar publiekelijk gebruikte, tot groot ongenoegen van Emmanuel Macron, die deze term in het kabinet verwierp. In de oppositie voelde LR een aanval op de koopkracht van gepensioneerden, en dat lukte ook “Rode lijn”. Op haar beurt beschuldigde Marine Le Pen de CEO ervan… “Verborgen agenda” Na de Europese verkiezingen.

Indexatie van het basispensioen – een jaarlijks blok van €263 miljard (in 2022)…

Dit artikel is bedoeld voor abonnees. Je hebt nog 84% om te ontdekken.

Flash-uitverkoop

1 euro per maand gedurende 3 maanden. Zonder verplichting.

Al geabonneerd? Inloggen

READ  Air Algerie verdubbelde de twee luchtvaartmaatschappijen, Air France en Transavia