Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

AI raadt wachtwoorden door toetsenbordgeluiden te analyseren

AI raadt wachtwoorden door toetsenbordgeluiden te analyseren

Britse onderzoekers hebben een nieuwe techniek voor het stelen van gegevens ontwikkeld die berust op het decoderen van wachtwoorden op basis van het geluid van toetsen die op een toetsenbord worden ingedrukt.

Zullen onze wachtwoorden binnenkort nutteloos zijn? Een groep Britse academici heeft volgens rapporten een krachtig algoritme ontwikkeld dat toegangscodes kan kraken met het geluid van vingers die op een toetsenbord drukken. telefoonandroid . In hun studie, gelabeldAkoestische zijkanaalaanval op toetsenborden op basis van diep leren De onderzoekers stellen dat de AI voor 95% betrouwbaar zal zijn.

Om de toegangssleutel te achterhalen, hoeft u alleen maar een persoon te registreren die zijn geheime code in de microfoon van de smartphone typt. Zodra de geluiden zijn vastgelegd, zet het algoritme de geluidsinformatie om in tekst.

Groot aanpassingsvermogen

Voor onderzoekers is dit bericht bedoeld om te waarschuwen voor de kwetsbaarheid van persoonsgegevens. “De brede verspreiding van akoestische emissies van toetsenborden maakt ze niet alleen een gemakkelijk toegankelijk aanvalsmiddel, maar ook een zeer effectief aanvalsmiddel.Ze schrijven.Tijdens het ontwerp werd een database met tabgeluiden aan het algoritme toegevoerd.Het kan nu alle soorten toetsenborden decoderen, inclusief touchpads.

Ondanks deze verontrustende noot heeft het systeem wel een achilleshiel: de Shift-toets. De academici melden dat de AI niet doorheeft wanneer de gebruiker deze knop loslaat. Voor maximale veiligheid is het raadzaam om bij het ontwerpen van een wachtwoord de hoofdletters en kleine letters te wijzigen.

READ  Hoe weet u of uw smartphone een virus heeft (en lost u het probleem op)?