Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Afsca roept vlak voor de feestdagen veel producten terug

Afsca roept vlak voor de feestdagen veel producten terug

Dit zijn de betrokken producten.

Leestijd: 2 minuten

deHet Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) heeft beslist om verschillende producten die in supermarkten verkocht worden terug te roepen. Contact opgenomen via hun website. Dit zijn de betrokken producten.

Royal Africa Mini Prei “Baby Prei” (200 g) is teruggeroepen vanwege het extreem hoge residugehalte van een fytofarmaceutisch product (Diafenthurion). Consumenten worden verzocht dit product niet te consumeren en terug te brengen naar het verkooppunt waar het is gekocht. Het product werd van 12 december tot 19 december verkocht in Match- en Carrefour-winkels.


Lees ook
De economische crisis zet de voedselbanken onder druk

In overeenstemming met Afsca haalt Naxo de “sopari tukda unroasted” (100g) en “sophari for pooja” (100g) betelpitten van het merk Top Op uit de verkoop en roept ze terug van consumenten vanwege de aanwezigheid van nieuwe niet-geautoriseerde voedsel- en plantensoorten. “betelnoot” Verboden in België. Dit product werd verkocht in verschillende winkels in Vlaanderen en Brussel.

Tot slot geeft Afsca ook een foutieve houdbaarheidswaarschuwing af op banketbroodjes met ham en kaas van het merk Boni Selection. Tijdens onze interne inspectie bleek dat de vervaldatum (DLC) vermeld op de batchverpakking niet klopte.

READ  Vincent Bolloré kan zich na een lange strijd eindelijk de Lagardère Group veroorloven

Klanten die het product hebben gekocht hoeven zich geen zorgen te maken over het product zelf, maar moeten goed letten op de houdbaarheidsdatum. Het product, verkocht in de OKay- en OKay Compact-winkels, kan geconsumeerd worden tot 5/1/2023, hoewel 5/11/2023 op de verpakking vermeld staat. Klanten die het product na 1-5-2023 nog in huis hebben, kunnen het terugbrengen naar hun winkel waar het wordt terugbetaald.

Alle laatste informatie op lesoir.be