Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Adembenemend Clément Noel, de Fransman aangezien voor biatlon, de teleurstellingen van shorttrack skiën en langlaufen … Herbeleef de 12e Olympische dag

De dag was vol emoties, vooral voor de Franse clan, op woensdag 16 februari op de Olympische Spelen van Peking. Clement Noel opende de bal perfect met een overwinning in de mannenslalom en overhandigde de vierde gouden medaille aan de Franse delegatie. Andere Fransen die de dag binnenkwamen hadden helaas niet zoveel succes als de schaatser uit Val d’Isère.

Wat betreft de andere resultaten die de twaalfde speeldag vierden, moeten we ons vooral richten op ijshockey. Als de Finnen in de kleine finale de bronzen medaille bezorgden, werden de Amerikanen en Canadezen verrast in de kwartfinales tegen Slowakije en Zweden. Ondertussen won China zijn zevende gouden medaille dankzij Qi Guangpu die won in de vrije sprong.

Schitterende Clement Noël. In de tweede ronde van de slalombloemlezing won de Franse Clement Noel (zesde na de eerste race) de Olympische titel, zijn eerste Olympische medaille, na vier jaar aan de voet van het podium in Pyeongchang. Wereldbekerleider slalom Lukas Brathen crashte in de eerste race, waar zijn dromen verbrijzeld werden.

De Fransen missen het podium in de biatlonestafette voor dames. Driekleurensporten slaagden er niet in om een ​​medaille te winnen bij de damesestafette (4×6 km). Met verschillende schietfouten en twee ronden met penalty’s bleven de Blues op de zesde plaats achter. Zweden wint het goud, terwijl Rusland en Duitsland de leiding vervolledigen.

Olympische Spelen zonder medaille voor de Fransen op een shorttrack. Op de laatste dag van de Olympische shorttrack werden Tiffany Hoot Marchand en Gwendolyn Daudette uitgeschakeld in de kwartfinales, over 1.500 meter, om als laatste te eindigen in hun race. De Zuid-Koreaanse Choi Min Jeong pakte het goud, terwijl de Canadezen de finale van de 5.000 meter estafette voor mannen wonnen. The Blues vertrekken zonder de minste medaille in discipline.

READ  Blind heeft zijn contract bij Ajax Amsterdam opgezegd

Teleurstelling voor het Franse duo in de sprintfinale voor de klassieke ploeg. Na de bronzen medaille in de estafette van 4 x 10 km voor mannen, slaagden de Franse langlaufers er niet in om nog een podium te bemachtigen. Hugo Laballos en Richard Gauff hadden een goede race maar eindigden als zevende. Bij de vrouwen eindigden Lena Quentin en Melissa Gall tijdens hun eerste Olympische Spelen als laatste in de finale.