Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Adele van Reeth, directeur van France Inter, is het mikpunt van wantrouwen in de redactie

Adele van Reeth, directeur van France Inter, is het mikpunt van wantrouwen in de redactie

10 juli was een felicitatiedag voor de eerste Franse radiozender, die aan het begin van de ochtend opnieuw tot Médiamétrie werd gekroond, ver vóór de eigen rivaal RTL. Maar journalisten van France Inter hadden niet het hart om tijdens de wedstrijd feest te vieren “Vriendelijk moment aan het einde van het seizoen” Het werd woensdagavond georganiseerd door de CEO van Radio France, Sybille Ville.

Tegen de middag hadden de medewerkers het geleerd Artikel van Parijse De komst van journalist Patrick Cohen, vanaf volgend seizoen, die om 07.44 uur de taak krijgt van de politieke redactie, die twee jaar lang zal worden bekleed door het hoofd van de politieke afdeling, Yael Goz. Laatstgenoemde werd zojuist om 10.15 uur op de hoogte gebracht van de keuze van zijn regering om de uitzendingsperiode van deze bijeenkomst niet te verlengen, tijdens een interview met Adele van Reeth.

Het is genoeg om de spanningen te doen oplopen, wat leidt tot een motie van wantrouwen tegen stationsmanager Adele van Reeth. In een brief van vertegenwoordigers van de Vereniging van Journalisten van Radio France, de SNJ en de CGT, aan de voorzitter van Radio France, op donderdag 11 juli aan het eind van de ochtend, heeft de redactie het vertrouwensbreuk bij M.I Van Reith.

Lees ook | Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Adele van Reeth: “Inter France is noch rechts, noch links!”

Ontkenning

De tekst is ondertekend door 80% van de 95 leden tellende redactie, inclusief afdelingshoofden en hoofdredacteuren, en veroordeelt verschillende zaken. “Onbegrijpelijke beslissingen van de directeur van France Inter de afgelopen maanden.” En het is onmogelijk ‘Blijf erop vertrouwen dat hij dit radiostation leidt.’.

Lees ook | Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Radio Audiences: Europe 1 zet zijn opmars voort, met Pascal Braud en Laurence Ferrari in de uitzending

READ  Rachida Dati doet mee aan een rapprogramma, en extreemrechts wordt afgekort tot ‘zichzelf uitleggen’.

Geconfronteerd met de opwinding van een onverwachte transferperiode, sprak de stationmanager, vergezeld door CIO Mark Fauvel, tijdens de dagelijkse bijeenkomst om 15.00 uur om haar keuze toe te lichten. Ik heb tevergeefs geprobeerd de redactie te kalmeren, met name met het argument dat de combinatie van de functies van politiek redacteur en hoofd van de politieke afdeling het niet mogelijk maakte dat met de redactie kon worden begonnen. “Vrije ellebogen” Om politiek redigeren te oefenen. Een argument van woede. “Alsof je buiten moet zijn om je vrij te kunnen uiten op dit kanaal! “Een belachelijk concept van vrijheid van informatie en de onafhankelijkheid van de openbare dienst.”De brief hekelt dit de wereld Hij kon krijgen.

De keuze van de regering wordt gezien als een afwijzing van de redactie, die verstoord was door de Europese campagne, de aankondiging van de ontbinding en de vervroegde parlementsverkiezingen. Het land is ook gedestabiliseerd door zorgen over de vrijheid van meningsuiting of de crisis over de uitspraken van Alain Finkielkraut, die door enkele France Inter-journalisten ervan is beschuldigd “Toewijding”. De dreiging van impeachment werd steeds dreigender, terwijl journalisten het gevoel hadden dat ze niet voldoende beschermd werden door hun manager.

Je hebt 45% van dit artikel om te lezen. De rest is gereserveerd voor abonnees.