Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Acteur Jussie Smollett is veroordeeld tot vijf maanden gevangenisstraf voor zijn eigen aanval

‘Ik heb de echte slachtoffers van racistische misdrijven beledigd’zei de rechter. Een rechtbank in Chicago heeft de Amerikaanse acteur Jussie Smollett op donderdag 10 maart veroordeeld tot bijna vijf maanden gevangenisstraf voor de racistische en anti-homo-aanval in januari 2019 waarvan hij beweerde het slachtoffer te zijn. Deze aanval leidde destijds tot verontwaardiging in de Verenigde Staten.

39-jarige homoseksuele Afro-Amerikaanse komiek Veroordeeld in december nemen “Gepland” Deze valse aanval van het betalen van $ 3.500 aan twee broers van Nigeriaanse afkomst, en hij loog meerdere keren tegen de politie in zijn verklaringen.

“Je zocht aandacht, je wilde bekender worden”, De rechter, James Lynn, zei tijdens het uitspreken van het vonnis. Ik bekritiseerde een van de beschuldigden ‘Arrogant, egoïstisch en narcistisch’ van hem “tot in het extreme met voorbedachten rade” Een leugen die uiteindelijk averechts werkte.

Jussie Smollett, die donderdagavond zou worden opgesloten, zal honderdvijftig dagen in de gevangenis moeten doorbrengen en in totaal dertig maanden voorwaardelijk. Hij moet ook $ 120.106 (ongeveer € 109.234) terugbetalen, een bedrag dat een deel van de kosten compenseert die verband houden met het onderzoek van de politie van Chicago.

De acteur handhaaft nog steeds zijn onschuld

De gevallen ster van de populaire tv-serie rijk,,Jussie Smollett heeft altijd zijn onschuld beweerd. “Ik heb het niet gedaan, ik ben onschuldig”Na de veroordeling, zei de komiek, voordat hij met geheven vuist de rechtszaal verliet. Advocaten van Jussie Smollett en haar familie hadden eerder om gratie verzocht van rechter Lane en hadden een alternatieve straf voor gevangenisstraf geëist.

READ  Fauve Hautot in relatie met Tayc? De danseres reageert eindelijk op de geruchten

Hij zou midden in de nacht van 29 januari 2019 in een straat in Chicago zijn aangevallen door twee gemaskerde mannen die naar verluidt aanhangers waren van president Donald Trump. Ze zouden hem hebben geslagen met racistische en homofobe beledigingen en een strop om zijn nek hebben gedaan.

Volgens zijn advocaat werd Jussie Smollett aangevallen door Abimbola en Olabingo Osundairo, twee broers ontmoetten elkaar in een groeprijk, die werden gemotiveerd door geld en een van hen was anti-homo. Maar wat de beschuldiging betreft, de acteur heeft de aanval bedacht om zijn carrière vooruit te helpen door gebruik te maken van zijn bekendheid.

De zaak veroorzaakte schokgolven door een land dat nog steeds sterk wordt gekenmerkt door discriminatie op grond van ras en geslacht. De acteur kreeg meteen de steun van vele persoonlijkheden uit de politieke en culturele wereld.

Lees ook Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees De zaak Jussie Smollett, is het een symptoom van de ‘leeftijd van het slachtoffer’?

De wereld met AFP