Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

abnormaal. In de opera begint de toeschouwer ineens te zingen in plaats van de substantie

Sopraan Lisette Oropesa zingt alleen een lied uit TraviataSemper Libera, een opera die meestal twee klanken nodig heeft: sopraan en tenor. Terwijl ze wacht op de pianomelodie tijdens het vaak met inhoud gezongen stuk, stijgt een stem op in het publiek: de toeschouwer begint automatisch het ontbrekende deel te interpreteren.

De toeschouwer was een student aan het Conservatorium

Deze video heeft sinds maandag veel “likes” op Twitter gekregen, maar is eigenlijk in oktober gefilmd en circuleert al enkele weken op Chinese sociale media en TikTok. Inderdaad, als de scène plaatsvond in Parma in Italië, en meer specifiek op het Verdi-festival, dan is de getalenteerde toeschouwer een Chinees. Het gaat over een student van het Conservatorium van Piacenza, die volgens berichten al aan deze opera had gewerkt Frankrijk informatie.

Lizette Oropesa glimlachte breed en bedankte de toeschouwer voor “Jersey” voordat ze haar spel hervatte. Zodra de show was afgelopen, ging de studente naar haar toe voor haar kleedkamer om haar excuses aan te bieden. Op het Chinese sociale netwerk Weibo betoogde hij al dat zijn boycot van de opera onbeleefd was en de zanger zou kunnen destabiliseren. Hij vroeg netizens hem niet te imiteren. Het lijkt erop dat hij haar niet kon helpen.

Deze melodie was een spontane herinnering

Als de video veel internetgebruikers bewoog, vroegen anderen zich af of het een show was of vonden ze de boycot zelfs ongepast of zelfs macho. We zouden al moeten begrijpen waarom de sopranen dit duet alleen zongen: na een soloconcert keerde ze terug naar het podium voor verschillende avonturen. Dit deuntje was dus oorspronkelijk niet bedoeld, en de piano begeleidt het op de partijen die er geen partner voor hebben.

READ  "Herontdek uw ochtendkoffie terwijl u de stad ziet ontwaken"

Bovendien is dit nummer een liefdesverklaring, en de inhoud hoort precies ver achter het publiek te staan, Klassieke radio-hoogtepunten. Dus de verrassing van de zangeres moet nog groter zijn geweest.